eur:
394.1
usd:
370.28
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Mihályi Győző, Sándor szerepében Herczeg Ferenc Kék róka című regényéből készült színmű próbáján a budapesti Újszínházban 2019. október 9-én. A darabot Csiszár Imre rendezésében október 11-én mutatják be.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Drámai döntést hozott Mihályi Győző

A színész állítja, belerokkant a zaklatási vádakba. Közben az Újszínház lezárta az ügyet.

„Belefáradtam, belerokkantam ebbe az ügybe...

Az egészségi állapotom miatt kértem a színház vezetőségét, mentsenek fel a nagyobb szerepeimből. Nyugtatókkal teletömve múlt vasárnap még eljátszottam egy egyáltalán nem könnyű főszerepet, de alig tudtam a játékra koncentrálni”

– mondta a színművész a Blikknek.

Amikor közönség elé kellett állnia, csak mondta a szerepe szövegét, de közben remegett a lába.

A Fővárosi Önkormányzata mint fenntartó december 6-án kért tájékoztatást az Újszínháztól egy vagy több 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében. Az állítólagos zaklatási ügyről először a Hvg.hu írt, azt közölve, hogy 2016-ban egy nem színész alkalmazottat érhetett zaklatás az Újszínházban. Később kiderült, hogy az állami díjjal is kitüntetett Mihályi Győzőt hozták hírbe, aki tagadta a vádakat.

A színész ezzel együtt úgy érzi, ezt a foltot már sosem mossa le magáról.

„Mondtam a szavakat, járkáltam a színpadon, de közben végig azon kattogott az agyam, mit gondolnak rólam az emberek a nézőtéren, hogy nézzek a szemükbe? Úgy gondolom, védekezhetek a rágalomözön ellen, megpróbálhatom letörölni magamról a szégyent, de ez a bélyeg már örökre rajtam marad” – fejtette ki.

Az Újszínház vizsgálata közben lezárult, a vizsgálat során szexuális zaklatásra vonatkozó bizonyíték nem került elő, ilyen cselekményt nem tártak fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×