eur:
394.32
usd:
369.84
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A siófoki kikötő a siófoki Nagystrandon álló, korábban a hannoveri világkiállításon működő, 70 méter magas óriáskerékről fotózva 2015. június 25-én. Az óriáskerék augusztus 9-ig lesz a strandon. Negyven kabinjában mintegy háromszáz személy foglalhat helyet, éjszaka harmincezer égő világítja meg.
Nyitókép: MTI/Nagy Lajos

Megfizettetnék a balatoni panorámát Siófokon az ingatlantulajdonosokkal

Panorámaadót vetnének ki Siófokon a vízparti sávban található ingatlanokra, 30 százalékkal emelnék meg azok építményadóját, akiknek az ingatlana közvetlenül a Balaton-parton van - értesült a Pesti Srácok.

Az előterjesztés szerint 30 százalékkal emelnék meg azoknak az építményadóját, akiknek az ingatlana közvetlenül a tóparton van. Az új adó elsősorban apartman- és nyaralótulajdonosokat, illetve vállalkozókat terhelne – írja a portál, amely úgy tudja, hogy az adóemelés a következő, november 28-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjai között is szerepel.

Gencsi Attila fideszes önkormányzati politikus szerint csak a Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság keddi ülésén értesültek a tervezetről, amiről már a következő testületi ülésen dönteniük kellene a képviselőknek, úgy hogy semmilyen előzetes tájékoztatás nem történt, nem egyeztettek adóemelésről – mondta a PestiSrácok.hu-nak a fideszes képviselő, aki azt kéri a polgármestertől, hogy vegyék le a napirendről az előterjesztést.

Összehasonlításként a cikk szerzője megnézte a hasonló adottságokkal rendelkező északi parti főváros, Balatonfüred hatályos adórendeletét. Kiderül, hogy Füreden 2014 óta nem emelték az építményadót. A legdrágább övezetben sem éri el az adó mértéke az 1300 forintos négyzetméterárat sem, amiből nagyon sok kedvezményt is adnak. Siófokon ezzel szemben még a lakóingatlanok után is közel 800 forint építményadót kell fizetni négyzetméterenként.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×