eur:
393.75
usd:
365.14
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Veszélyesebb a beltéri levegő, mint a kinti

A kevés vagy nem megfelelő szellőzés miatt a beltéri levegő akár kétszer olyan szennyezett lehet, mint a kültéri - mondta az InfoRádiónak az LG légkondicionáló üzletágának értékesítési vezetője. Nagy Sándor József hozzátette: a levegőminőséget hatékonyan javítják a különböző légtisztító készülékek, valamint a modern légkondicionáló berendezések, amelyek nagy hatásfokkal szűrik ki az egészségre ártalmas szennyeződéseket.

A beltérben töltött idő alatt beszívott levegőnek több olyan összetevője van, amely nagy mértékben meghatározza az egészségi állapotunkat, a koncentrációnk és a teljesítőképességünk mértékét. Az egyik a szén-dioxid-koncentráció – ennek magas szintjét csak a szellőztetéssel lehet csökkenteni. A másik a levegő szennyezettsége porral, illóolajjal, vegyi anyagokkal (utóbbiak kipárologhatnak például bútorokból, műanyag játékokból, különösen napfény hatására), valamint penésszel, továbbá házi porral és az abban adott esetben előforduló poratkaürülékkel – sorolta Nagy Sándor József.

A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a

beltéri levegő sok esetben szennyezettebb lehet, mint a kültéri,

ugyanis ha nem megfelelő a szellőztetés, nem tudnak kellőképpen eltávozni ezek az anyagok a légtérből.

A beltéri levegő javítására az intenzív, rövid szellőztetés a legmegfelelőbb, valamint a különböző légtisztító berendezések és a modern légkondicionálók. Ezen termékek között több olyan is van, amely 99 százalékos arányban kiszűri az olyan szennyeződéseket, mint a dohányfüst, a háztartási por vagy a különböző szagok. Ám nagyon fontos e berendezések és szűrőik rendszeres tisztán tartása. A nyáron légkondizóknak legalább évi egyszeri, az eszközöket légtisztításra vagy hőszabályozásra egész évben használóknál évi legalább kétszeri tisztítás javasolt – mondta Nagy Sándor József.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×