eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Nagy veszélyt hárítottak el a fővárosban

Az idén 1600 esetben állapítottak meg életveszélyt a kémények ellenőrzése során a kéményseprők a fővárosban, vagyis ennyi családot mentettek meg a szén-monoxid-mérgezéstől - közölte a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (Főkétüsz) ügyvezetője.

Kovács Balázs a fűtési szezon elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a családi házak esetében ugyan nem kötelező a kéményseprői ellenőrzés, ám a balesetveszély elhárítása érdekében mindenkinek azt ajánlja, hogy vegye igénybe az ingyenes szolgáltatást.

Elmondta: a fővárosban csaknem egymillió kémény működik és szeptember 30-ig már elvégezték ezek háromnegyedének vizsgálatát.

Az ellenőrzések során ezerből három kémény esetében tártak fel életveszélyes meghibásodást, illetve

minden száz kéményből négy esetében állapították meg a javítás szükségességét

- tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra: a kémények, illetve a fűtőberendezések karbantartása és a lakások levegő-utánpótlásának biztosítása annál is inkább fontos, mert az idén 401 szén-monoxid-riasztás volt a fővárosban, 81-en megsérültek és 4 haláleset is történt.

Kiemelte, hogy felújítás vagy új kémény üzembe helyezése esetén kötelező az ellenőrzés. Kovács Balázs arra figyelmeztetett, hogy a tulajdonosok csak a pozitív kéményseprői igazolás bemutatása esetén fizessék ki a kivitelezőket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×