eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatója (b) Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b2) és Herényi Károly, az Magyar Demokrata Fórum (MDF) volt elnökhelyettese (b3) társaságában Tökölön, mielőtt bevonult a börtönbe 2017. szeptember 19-én. Császy Zsoltot június 8-án, Tátrai Miklóssal együtt, harmadfokon ítélte jogerősen letöltendő börtönbüntetésre a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében. Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi igazgatója három, Császy Zsolt két és fél év börtönbüntetést kapott.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nem lesz ellenzéki kihívója Herényi Károlynak Balatonföldváron

Az MDF korábban vádlott politikusa nyolc évet kellett, hogy távol maradjon a politikától, de most sokan kérték, hogy méresse meg magát. Nem csak ez motiválta.

Nyolc éven át az UD Zrt.-ügy vádlottjaként nem vehetett részt a nagypolitikában Herényi Károly, aki most Balatonföldváron független polgármesterjelöltként tér vissza, egyedüli jelöltként fideszes ellenlábasával szemben. A keddi Népszavának interjút adó Herényi Károly "maga miatt is" indul, meg mert sokan kérték rá, riválisai "a Fidesz pártkatonái lesznek".

"A városban a szembenállás kultúrája uralkodik az együttműködés helyett" - mondta a korábbi MDF-es politikus, aki szerint a kormány "túlhatalma" nem zavarja az embereket, ezért vannak "sorozatos kétharmadok".

Herényi Károly azzal kampányol, hogy meg kell hallgatni az emberek véleményét mindenről, és "azt kell észrevenni, hogy a Facebookon helyi nyugdíjascsoport működik: az idősek megtanulták használni az internetet".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×