INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

herényi károly

mdf

balatonföldvár

Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatója (b) Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke (b2) és Herényi Károly, az Magyar Demokrata Fórum (MDF) volt elnökhelyettese (b3) társaságában Tökölön, mielőtt bevonult a börtönbe 2017. szeptember 19-én. Császy Zsoltot június 8-án, Tátrai Miklóssal együtt, harmadfokon ítélte jogerősen letöltendő börtönbüntetésre a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében. Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. korábbi igazgatója három, Császy Zsolt két és fél év börtönbüntetést kapott.

Nem lesz ellenzéki kihívója Herényi Károlynak Balatonföldváron

Infostart

Az MDF korábban vádlott politikusa nyolc évet kellett, hogy távol maradjon a politikától, de most sokan kérték, hogy méresse meg magát. Nem csak ez motiválta.

Nyolc éven át az UD Zrt.-ügy vádlottjaként nem vehetett részt a nagypolitikában Herényi Károly, aki most Balatonföldváron független polgármesterjelöltként tér vissza, egyedüli jelöltként fideszes ellenlábasával szemben. A keddi Népszavának interjút adó Herényi Károly "maga miatt is" indul, meg mert sokan kérték rá, riválisai "a Fidesz pártkatonái lesznek".

"A városban a szembenállás kultúrája uralkodik az együttműködés helyett" - mondta a korábbi MDF-es politikus, aki szerint a kormány "túlhatalma" nem zavarja az embereket, ezért vannak "sorozatos kétharmadok".

Herényi Károly azzal kampányol, hogy meg kell hallgatni az emberek véleményét mindenről, és "azt kell észrevenni, hogy a Facebookon helyi nyugdíjascsoport működik: az idősek megtanulták használni az internetet".

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018