eur:
395.63
usd:
372.14
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Az új szakképzési rendszer és a pedagógus életpályamodell fontosságát emelte ki Palkovics László - a nap hírei

Országos diáksztrájkot hirdetnek szeptember 13-ára a köznevelési törvény elleni tüntetésen résztvevők. Franciaországban leszúrt egy 19 éves férfit és 9 embert megsebesített egy férfi Lyon elővárosában.

Tavaly 8,5 százalékkal több diák kezdte meg tanulmányait szakgimnáziumban, mint általános gimnáziumban 10 év után először- mondta az innovációs és technológiai miniszter. Palkovics László az országos szakképzési tanévnyitón Nyíregyházán beszélt arról is, hogy a kormány dolgozik a pedagógus életpálya modell kialakításán, és azon, hogy ennek minél előbb számokban mérhető eredménye legyen.

A köznevelési törvény módosítása ellen tüntettek Budapesten, az eseményt középiskolások szervezték. A demonstráció végén bejelentették, hogy szeptember 13-ára országos diáksztrájkot hirdetnek.

Minden iskolába időben megérkeztek a tankönyvek - közölte a Magyar Posta. A tájékoztatás szerint a Magyar Posta és a Könyvtárellátó összesen 13 millió tankönyvet szállított ki több mint 4 ezer iskolába.

Közutak mellett illegálisan lerakott hulladék összeszedésére hirdetett akciót szeptember 20-ára a Magyar Közút. A társaság jövő szombaton nyílt napot is tart, amelyen a cég munkagépeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Franciaországban leszúrt egy 19 éves férfit és 9 embert megsebesített egy férfi Lyon elővárosában. Az egyik sérült életveszélyben van. Az elkövetőt őrizetbe vették és letartóztatták a hatóságok. A gyanúsított indítékai egyelőre nem ismertek.

Vissza kell állítani Ukrajna 2014 előtti területi egységét, Kijev a szuverenitás ügyében számíthat Varsó támogatására - jelentette ki a lengyel elnök. Andrzej Duda ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel közösen tartott sajtóértekezletén hozzátette: a nemzetközi jog betartatásáért folytatni kell a szankciók politikáját Moszkva ellen.

Rugalmasnak bizonyult az iráni olajexport engedélyezésével összefüggésben az Egyesült Államok - jelentette ki az iráni külügyminiszter-helyettes. A politikus azonban kiemelte azt is: ahhoz, hogy Irán visszatérjen a nukleáris egyezményhez, elengedhetetlen, hogy teljesítsék Teherán kéréseit az olajexport és a bankszektor terén.

Már elérte a négyes fokozatot az ötös skálán a Florida felé közelítő Dorian hurrikán. A miami Országos Hurrikán Központ adatai szerint a Bahamák felé tartó hurrikán az elmúlt 30 év legerősebb vihara lehet. A Bahamákon evakuálták a veszélyeztetett vidékeken élőket. Floridában rendkívüli állapot van érvényben.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×