eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester találkozója a Főpolgármesteri Hivatalban 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Miniszteri szintre emelkedik Tarlós István terve

Két szakminiszter bevonásával hamarosan megindulnak az egyeztetések a fővárosi parkolás központosításáról, közölte a főpolgármester.

"Volt egy kis tányércsörgés." – Viták után, de sikerült megegyezni a miniszterelnökkel, mégis kinyitják az egyeztetést a fővárosi parkolás központosításáról – ismertette Tarlós István. A főpolgármester már korábban is szerette volna elérni, hogy a kerületektől Budapesthez kerüljön a rendszer. Márciusban még úgy fogalmazott: hall pénzügyekről, állítólagos visszaélésekről, ám hiába kérte az egységesítést, a miniszterelnök ezt nem tudta teljesíteni.

"Sikerült kinyitni ezeket az egyeztetéseket, amelyek a közeljövőben megindulnak két szakminiszter és a parlamenti frakció részvételével" – ismertette a Tarlós István.

A főpolgármester korábban azt mondta: ha a rendszer egységes lesz, az egyszerűsíti a szabályokat, a parkolási bevételeket pedig a tömegközlekedésre fordítanák.

"Nem lett volna balhé, ha bizonyos polgármesterek mellém állnak.

Ehelyett az történt, hogy egyik-másik, például Zugló polgármestere, indignált levélben követelte, hogy maga üzemeltethesse a parkolás" – tette hozzá a városvezető.

Tarlós István az InfoRádió kérdésére közölte: megvalósíthatónak tűnik a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálása. A közbeszerzési eljárás lefolytatására még idén sor kerülhet, és amennyiben a felújítást végző orosz kivitelező hozzájárulását adja, jövő évre végezhetnének is a műszaki munkákkal. A főpolgármester kiemelte, ha a szerelvények orosz gyártója nem járul hozzá, akkor nem építenek klímát a kocsikba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×