eur:
393.17
usd:
367.41
bux:
0
2024. április 24. szerda György
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester találkozója a Főpolgármesteri Hivatalban 2018. október 10-én.
Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Miniszteri szintre emelkedik Tarlós István terve

Két szakminiszter bevonásával hamarosan megindulnak az egyeztetések a fővárosi parkolás központosításáról, közölte a főpolgármester.

"Volt egy kis tányércsörgés." – Viták után, de sikerült megegyezni a miniszterelnökkel, mégis kinyitják az egyeztetést a fővárosi parkolás központosításáról – ismertette Tarlós István. A főpolgármester már korábban is szerette volna elérni, hogy a kerületektől Budapesthez kerüljön a rendszer. Márciusban még úgy fogalmazott: hall pénzügyekről, állítólagos visszaélésekről, ám hiába kérte az egységesítést, a miniszterelnök ezt nem tudta teljesíteni.

"Sikerült kinyitni ezeket az egyeztetéseket, amelyek a közeljövőben megindulnak két szakminiszter és a parlamenti frakció részvételével" – ismertette a Tarlós István.

A főpolgármester korábban azt mondta: ha a rendszer egységes lesz, az egyszerűsíti a szabályokat, a parkolási bevételeket pedig a tömegközlekedésre fordítanák.

"Nem lett volna balhé, ha bizonyos polgármesterek mellém állnak.

Ehelyett az történt, hogy egyik-másik, például Zugló polgármestere, indignált levélben követelte, hogy maga üzemeltethesse a parkolás" – tette hozzá a városvezető.

Tarlós István az InfoRádió kérdésére közölte: megvalósíthatónak tűnik a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálása. A közbeszerzési eljárás lefolytatására még idén sor kerülhet, és amennyiben a felújítást végző orosz kivitelező hozzájárulását adja, jövő évre végezhetnének is a műszaki munkákkal. A főpolgármester kiemelte, ha a szerelvények orosz gyártója nem járul hozzá, akkor nem építenek klímát a kocsikba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×