INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

3-as metró

parkolás

tarlós istván

tömegközlekedés

bkv

Budapest, 2018. október 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Tarlós István főpolgármester találkozója a Főpolgármesteri Hivatalban 2018. október 10-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Miniszteri szintre emelkedik Tarlós István terve

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

Két szakminiszter bevonásával hamarosan megindulnak az egyeztetések a fővárosi parkolás központosításáról, közölte a főpolgármester.

"Volt egy kis tányércsörgés." – Viták után, de sikerült megegyezni a miniszterelnökkel, mégis kinyitják az egyeztetést a fővárosi parkolás központosításáról – ismertette Tarlós István. A főpolgármester már korábban is szerette volna elérni, hogy a kerületektől Budapesthez kerüljön a rendszer. Márciusban még úgy fogalmazott: hall pénzügyekről, állítólagos visszaélésekről, ám hiába kérte az egységesítést, a miniszterelnök ezt nem tudta teljesíteni.

"Sikerült kinyitni ezeket az egyeztetéseket, amelyek a közeljövőben megindulnak két szakminiszter és a parlamenti frakció részvételével" – ismertette a Tarlós István.

A főpolgármester korábban azt mondta: ha a rendszer egységes lesz, az egyszerűsíti a szabályokat, a parkolási bevételeket pedig a tömegközlekedésre fordítanák.

"Nem lett volna balhé, ha bizonyos polgármesterek mellém állnak.

Ehelyett az történt, hogy egyik-másik, például Zugló polgármestere, indignált levélben követelte, hogy maga üzemeltethesse a parkolás" – tette hozzá a városvezető.

Tarlós István az InfoRádió kérdésére közölte: megvalósíthatónak tűnik a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálása. A közbeszerzési eljárás lefolytatására még idén sor kerülhet, és amennyiben a felújítást végző orosz kivitelező hozzájárulását adja, jövő évre végezhetnének is a műszaki munkákkal. A főpolgármester kiemelte, ha a szerelvények orosz gyártója nem járul hozzá, akkor nem építenek klímát a kocsikba.

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Kapcsolódó hang

Miniszteri szintre emelkedik Tarlós István terve
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018