eur:
393.92
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán az Újpest-központ metróállomáson 2019. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Megmondta a főpolgármester, mikor lehet klíma a 3-as metrón

Több feltételnek kell teljesülnie hozzá, de a BKV már elkezdte az egyeztető tárgyalásokat.

Az anyagi és technikai feltételek is adottak a 3-as metró klimatizálásához - közölte a főpolgármester. Tarlós István a Hír Tv-nek adott interjúban elmondta, nemrég újabb 6 milliárd forintot sikerült visszanyerni peres úton az Alstomtól, és találtak olyan külföldi cégeket, amelyek képesek kis méretű és súlyú légkondicionáló berendezéseket gyártani, és ezeket a metrókocsik elbírnák.

A BKV már elkezdte az egyeztető tárgyalásokat. Tarlós István ugyanakkor hozzátette: egy jogi kérdés még nyitott az ügyben, a metrószerelvényeket felújító orosz cégnek ugyanis hozzá kell járulnia a berendezések beépítéséhez ahhoz, hogy az általuk vállalt 30 éves garancia ne vesszen el.

Egy más témában rendezett sajtótájékoztatón az Index szerint Tarlós István kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy idén lehet tendereztetés, jövőre elindulhat a kivitelezés, de addig meg kell egyezni a gyártó Metrovagonmassal, hogy hozzájáruljon a szereléshez, mert ha nincs hozzájárulás, ugorhat a kocsikra vállalt 30 éves garancia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×