eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tarlós István főpolgármester a 3-as metróvonal felújított északi, az Újpest-központ és Dózsa György út közötti szakaszának átadásán az Újpest-központ metróállomáson 2019. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kész a vitára Karácsony Gergellyel, és ha veszít, szívfájdalom nélkül távozik Tarlós István

A főpolgármester egyebek között erről is írt a Magyar Nemzetben, ahol Tarlós Istváné a budapestiek bizalma címmel jelent meg cikke.

"Igazán sok választást nyertem 30 év alatt, és nem szenvedek kóros hatalommániában. Ha a nép Karácsonyt választja, én gratulálni fogok neki, sok szerencsét kívánok (amire talán szüksége lesz), és szívfájdalom nélkül elmegyek.

Ez esetben azonban a levegőben van a kérdés, hogyan folytatja a város"

- írja cikkében Budapest első embere.

Tarlós István hosszan sorolja az írásban a főpolgármestersége alatt elért eredményeket, amiről szerinte nem csoda, hogy Karácsony Gergely mit sem tud, "lévén hogy öt éven át gyakorlatilag nem vett részt a közgyűlés és bizottsága munkájában."

A főpolgármester arra is reagál, hogy vitázna-e az előválasztás nyertesével, azaz Karácsony Gergellyel, erről ezt írja:

"Vitától elvileg ab ovo nem zárkózom el, de nem az ő szabályaik szerint. Tehát hogy „Gulyás Marcik”, Magyar Györgyök, netán maga Karácsony majd „javasolják” a témákat, utána pedig a „vitavezetők” (vagy más) a színfalak mögött a „Gerivel” esetleg megkonzultálják, betanultatják azokat, hát olyat vagy hasonlót biztosan nem játszunk. Én sem kívánnék sem témákat, sem vitavezetőt kijelölni, kinevezni.

Ha lesz is értelme vitának, az csakis előre nem egyeztetett fővárosi és zuglói témákban, és „face to face” közreműködő nélkül. A felkészültség csak így mérhető le."

A főpolgármester egyébként úgy véli, veszteség lenne a fővárosnak, ha nem ő maradna a főpolgármester, mert ő többet el tud érni a kormánynál Budapest javára, mint egy ellenzéki főpolgármester.

„Én jó néhányszor elmentem a falig, nem is egy miniszterrel nyílt konfliktusba bocsátkozva. Nem hinném, hogy ez cáfolható lenne.

Azonban az együttműködés esélyének elveszítése már ártana Budapestnek.

El kell játszani a gondolattal, hogy többet megszereztem (és megtartottam) így a városnak, mint bármelyik ellenzéki képes lett volna" – írja a Magyar Nemzetben közölt cikkében Tarlós István.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×