eur:
392.69
usd:
366.44
bux:
66280.9
2024. április 25. csütörtök Márk
Tarlós István főpolgármester (b2) és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere (b3) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2017. április 5-én. A közgyűlés döntött a római-parti védmű Duna-part menti nyomvonalon történő megépítéséről.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Tarlós István: operettalakításokban nem veszek részt

A főpolgármester azt mondta: előre meg nem beszélt témákról, egymást kérdezve el tud képzelni egy párbajt kihívóival. Operettalakításokban azonban nem vesz részt - tette hozzá. Az előválasztáson Karácsony Gergelynek drukkolt.

"Kálmán Olga mégiscsak nő, vele nehezebb vitatkozni, és nála soha nem lehetett tudni műsorvezető korában sem, hogy mikor kérte ki magának, hogy nőnek nézik, és mikor bújt el a mögé, hogy mégiscsak nő" - így értékelte az ellenzéki főpolgármesterjelölti előválasztás eredményét Tarlós István.

A főpolgármester az InfoRádiónak megerősítette: azért szorított, hogy az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Karácsony Gergely legyen a kihívója.

"Kálmán Olgát nem nyomják zuglói ügyek, amelyek azért elég súlyosak. Ez abból is látszik, hogy már most hallani a felkészülést és a mártírgyártást, hogy jaj, istenem, nagymamuska, a Tarlós verekedni fog.

Tehát ha a zuglói ügyekre valaki rávilágít, azt egész biztosan karaktergyilkosságnak fogják nevezni. Ez jó védőruhának látszik, de félek, hogy kevés lesz. Ilyen ügyek Kálmán Olga vállát nem nyomják" - mondta Tarlós István.

Kálmán Olga - szerinte - ráadásul Karácsony Gergellyel ellentétben nem volt "közveszélyes munkakerülő a fővárosban".

Tarlós István nem zárta ki egy esetleges főpolgármester-jelölti vita lehetőségét, ám megjegyezte: egyelőre azt sem tudni, hányan indulnak a városvezetői címért.

"Ha egymással szembeállunk, meg nem beszélt témákról, face to face egymást kérdezzük, ilyet nem zárok ki. Nem azt mondom, hogy biztosan lesz, de ilyet nem zárok ki.

Operettalakításokban nem veszek részt."

Budapest főpolgármesteri címére Tarlós István és Karácsony Gergely mellett jelenleg a függetlenként induló Puzsér Róbert pályázik. Sermer Ádám, a Liberálisok jelöltje megfelelő egyezség esetén visszalépne Karácsony javára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×