eur:
394.64
usd:
364.89
bux:
65498.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (b4) sajtótájékoztatót tart az őszi önkormányzati választásról Budapesten, a Szabadság híd pesti hídfőjénél 2019. július 5-én. Mellette Béres András, a Párbeszéd óbudai képviselője, Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció (DK) fővárosi közgyűlési képviselője, Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti választmányának elnöke, Élő Norbert, a DK budapesti koordinációs tanácsának tagja, Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke és Kanász-Nagy Máté, a Lehet Más a Politika (LMP) országos elnökségének titkára (b-j). Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összeállt a budapesti polgármesterjelöltek listája, mutatjuk

Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az őszi önkormányzati választásokon közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje pénteken az érintett pártok részvételével tartott sajtótájékoztatón azt mondta, megállapodtak abban, hogy mind a 23 fővárosi kerületben egyetlen kihívója lesz a Fidesz jelöltjének.

Ferencvárosban előválasztás lesz, Soroksáron a Jobbik által támogatott jelölt mögé állnak, míg a jelenlegi állás szerint Pesterzsébeten kifarolnak Szabados Ákos mögül az ellenzéki pártok.

Karácsony Gergely: nincs nyaralás, nincs uborkaszezon, munka van

Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje történelminek nevezte a bejelentéseket. Azt mondta, hogy szabad, igazságos és zöld várossá fogják tenni Budapestet, de ahhoz sokat kell kampányolni.

"Nincs nyaralás, nincs uborkaszezon, munka van"

- fogalmazott a Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere.

Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke úgy fogalmazott, lezárult az ellenzék egymás közötti versengése, új korszak kezdődik.

Itt hívjuk fel figyelmüket, hogy az InfoRádió Aréna című műsorának vendége péntek este 6 órától Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke.

Ferencvárosban a jelenlegi állás szerint két induló lesz az előválasztáson, Baranyi Krisztina és a momentumos Jancsó Andrea.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselő, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselője és Gegesy Ferenc, a IX. kerület korábbi polgármestere (b-j) sajtótájékoztatót tart a fővárosi Csarnok téren 2019. július 4-én. Baranyi Krisztinát javasolja közös ellenzéki polgármesterjelöltnek Ferencvárosban az LMP helyi alapszervezete.
MTI/Balogh Zoltán
Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője, Baranyi Krisztina független IX. kerületi önkormányzati képviselő, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselője és Gegesy Ferenc, a IX. kerület korábbi polgármestere (b-j) sajtótájékoztatót tart a fővárosi Csarnok téren 2019. július 4-én. Baranyi Krisztinát javasolja közös ellenzéki polgármesterjelöltnek Ferencvárosban az LMP helyi alapszervezete. MTI/Balogh Zoltán

Noha Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, és más momentumos vezetők korábban azt mondták: az előválasztásra már nincs idő, most a közös jelöltek bejelentésekor a Népszavának úgy fogalmazott: az előválasztás egy jó megoldás, így a ferencvárosiak dönthetnek a jelöltről. Hajnal Miklós hangsúlyozta, hogy a Momentum továbbra is Jancsót Andreát támogatja, ahogyan a Jobbik és az MSZP is. Karácsony Gergely most nem foglalt állást, de korábban a Népszavának azt mondta, Baranyit Krisztinát tartaná ideális jelöltnek. A DK-s Gy. Németh Erzsébet azt mondta, ők a győztes mögé állnak majd. Kanász-Nagy Máté, az LMP ügyvezetője szerint pedig a párt IX. kerületi szervezete Baranyi Krisztinát támogatja.

Az előválasztás időpontját firtató kérdésekre minden ellenzéki párt képviselője úgy felelt, hogy azt a lehető leghamarabb meg kell rendezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×