INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

tisza

szajol

halpusztulás

Új hír jött a tömeges tiszai halpusztulásról

Új hír jött a tömeges tiszai halpusztulásról

Infostart / MTI

Mintegy száz mázsa hal pusztult el múlt csütörtökön a Szolnok megyei Szajolnál a Hol-Tiszában.

Mint arról a szoljon.hu cikke alapján az Infostart is beszámolt, csütörtüökre virradóra különös módon csak egy kicsi szakaszon, de annál több haltetem lebegett a szajoli Holt-Tisza felszínén. A jelenségre horgászni indulók figyeltek fel hajnalban. A rendkívüli esemény miatt azonnal horgászati tilalmat rendeltek el, erről értesítették a lakosságot, a tóegységet a többi vízterülettel összekötő zsilipeket azonnal lezárták. A halőrök péntek délelőttig az összes, mintegy száz mázsa haltetemet begyűjtötték- tájékoztatott.

Főként busák hullottak el, de a tetemek között voltak pontyok, harcsák, csukák, amurok, süllők és keszegfélék is.

Szajol független polgármestere most arról számolt, be, hogy a hatóságok még vizsgálják, mi okozhatta a mintegy száz mázsa hal pusztulását, amelyről, amint felfedezték azt, azonnal értesítették a halászati szakhatóságot, a környezetvédelmi hatóságot, a katasztrófavédelmet, a rendőrséget, az állatorvost.

A vízből vett mintát elküldték laboratóriumi vizsgálatra, a haltetemeket Debrecenbe boncolásra.

A vizsgálati eredményekről még nincs hivatalos információjuk - közölte a település vezetője, aki szerint a nagy meleg közrejátszhatott a halak pusztulásában, hiszen a történtek idején a víz hőmérséklete huszonhét-huszonnyolc fokos volt, biztosat ugyanakkor még nem éehet tudni. Szöllősi József hozzátette: a problémára korábban semmi nem utalt, a pusztulás előtti nap a halőrök még mindent rendben találtak.

Nyitókép: Szoljon.hu
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018