eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Dráma Nyékládházán: anya és fia próbálták menteni apát és lányát az elmerülő autóból

Rettenetes tragédia történt péntek este Nyékládházán. Egy miskolci család éppen a nyaralását töltötte a Gólem-tónál, amikor az autóban alvó édesapa kislányával együtt belegurult a tóba és megfulladt.

Feltehetően a kevésbé mélyen alvó édesanya riadhatott fel a vízbe csúszó autó furcsa hangjaira. Felébresztette 17 éves fiát, majd mindketten a vízbe ugrottak, hogy megpróbálják kihúzni a süllyedő kocsiból szeretteiket, írja a Ripost. A környéken horgászóknak is kiabáltak, akik szintén próbáltak segíteni, de hiába folytattak elkeseredett küzdelmet, az autó elsüllyedt, benne a 10 éves kislánnyal és édesapjával.

"Pénteken 23 óra 13 perckor érkezett riasztás hozzánk, hogy 10 perccel korábban egy autó belegurult a tóba" – idézte föl a történteket Golej Szabolcs, a Neptun Búvár klub és mentőcsapat vezetője a lapnak. "Rövid időn belül a helyszínre sietünk és öt fővel megkezdtük a mentést. Úgy tudom, az anya és a testvér észleltek, hogy az autó a tóban van és lepi el a víz. Ekkor segítségért kiabáltak, amit meghallottak a közelben horgászók, akik azonnal a tragédia helyszínére siettek" – tette hozzá.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Ripost megkeresésére közölte, hogy három mentőegység érkezett a helyszínre, kollégái pedig egy felnőtt nőt és egy kiskorú fiút a helyszíni ellátás után kórházba szállítottak. Az ügyben a Borsod megyei rendőrök indítottak vizsgálatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×