INFORÁDIÓ 
2019. október 20. vasárnap
Vendel

országgyűlés

parlament

handó tünde

Budapest, 2018. január 30. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke az Országos Bírói Tanács alakuló ülésén a Kúria épületében 2018. január 30-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

A parlament megerősítheti tisztségében az OBH elnökét

Infostart / MTI

Az Országgyűlés kedden megerősítheti tisztségében Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét.

A parlament ülése 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A házelnök napirendi javaslata alapján a képviselők ezután az OBH elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügyében foglalhatnak állást.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága indítványában azt javasolja a képviselőknek, hogy Handó Tündét ne fosszák meg az OBH elnöki tisztségétől, amit az OBT május 8-án egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatára és az előterjesztések benyújtásának megtagadására hivatkozva kezdeményezett. Handó Tünde jelezte, áll bármilyen vizsgálat elé, azok ugyanis szerinte visszaigazolják majd, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját. Az OBH azt közölte, hogy minden megyéből kiálltak Handó Tünde mellett és elítélték az OBT "radikális lépését".

A képviselők ezután interpellációikat és azonnali kérdéseiket is egy órában tehetik fel, majd a kérdések következnek harminc percben.

Az Országgyűlés ülése szerdán és csütörtökön folytatódik.

Nyitókép: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018