eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kutató-motorcsónak a Duna fővárosi szakaszán, a Margit hídnál 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor 29-én éjszaka egy nagyméretű luxushajó és egy turistahajó összeütközött a Dunán a Parlament közelében, majd az egyik, a Hableány felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagyon lassan apad a Duna

Olvad a hó és esik az eső a folyó vízgyűjtő területén, emiatt a vízutánpótlás várhatóan csak lassan csökken, a folyó vízszintje Budapesten a jövő hét második felében süllyedhet 400 centiméter alá.

Lassan, de folyamatosan csökken a Duna vízszintje Budapestnél szombat délután óta, és további lassú apadás várható. A Tiszán Csongrádnál tetőzött az ár - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

A Duna vízállása Budapesten vasárnap délelőtt 10 órakor 464 centiméter volt.

A következő napokban, az egyre melegebbé váló időjárás okozta hóolvadás, valamint a vízgyűjtő legnyugatibb részére jelzett csapadék következtében a vízutánpótlás várhatóan csak lassan csökken, ezért lassú apadásra számítanak a szakemberek a folyón.

Budapestnél a vízszint 400 centiméter alá csökkenése a jövő hét második felében valószínű.

Közleményük szerint az országban 260 kilométeren van árvízvédelmi készültség. A Tiszán folytatódik az árhullám lassú levonulása, amelyet a mellékfolyókon kialakult kisebb vízszintemelkedések tovább lassítanak. A folyón az árhullám Csongrádnál tetőzött.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság azt közölte, hogy a belvíz miatt igazgatóságuk nyolc belvízvédelmi szakaszán van készültség. Az elöntött terület kissé csökkent, jelenleg 2125 hektár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×