eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kotrógép egy hajón, valamint a mentőcsapat tagjai a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 7-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenkét áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Hajóbaleset: üzeneteket küldtek a dél-koreaiak a követségre

A szöuli magyar nagykövetség a dunai hajóbalesettel kapcsolatban számos üzenetet kapott dél-koreai állampolgároktól, amelyekben megköszönték a hatóságok munkáját és a magyar emberek szolidaritását.

Több levél is méltatta a mentőalakulatok létszámát és aktív munkáját, míg mások mély meghatottságukat fejezték ki a magyarok által elhelyezett gyertyák és emléktárgyak miatt - derült ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárának Facebook-bejegyzéséből.

"Továbbra is mindent megteszünk, hogy enyhítsük az érintettek fájdalmát" - fogalmazott Menczer Tamás, a Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkár.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. Mostanáig tizenkilenc holttest került elő, kilenc embert még keresnek, köztük egy magyart.

A magyar hatóságok több mint egy hete folyamatosan keresik az áldozatokat. Az elsüllyedt Hableány kiemelésének előkészítése is megkezdődött.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×