INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

hajóbaleset

holttest

kulcs

A hajóroncsból felhozott holttestet rendőrségi motorcsónakkal készülnek elvinni a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. június 4-én. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környező hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Június 4-éig tíz holttest került elő.

Hajóbaleset: újabb, öltönyös holttestet találtak Kulcsnál

Infostart

Budapestttől délre találhatták meg a dunai hajóbaleset újabb áldozatát, a rendőrség szerint egyelőre az azonosítása folyik.

A Blikk információi szerint több száz méteres körben lezárták a hatóságok Kulcsnál a hajóállomás környékét. Közben a Korea Times arról ír, hogy a dunai hajóbaleset újabb áldozatát találhatták meg Budapesttől 50-55 kilométerre délre. A lap úgy tudja, hogy egy magyar honvédségi helikopter fedezte fel a Dunában a holttestet.

Lapinformációk szerint egy öltönyös férfit találtak, Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy valóban kiemeltek a folyóból egy halottat, de az azonosítás jelenleg folyamatban van.

A Chosun című lap azt írja, hogy a dél körül Budapesten kiemelt áldozat farmerben volt, és dél-koreai nemzeti zászlóval díszített pólót viselt, így róla még az azonosítás előtt feltételezik, hogy dél-koreai.

Így elvileg már a hajóbaleset négy áldozatát megtalálták, és még 17 személyt tarthatnak nyilván eltűntként.

A korábbi híreinket a hajóbaleset ügyében itt olvashatják.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018