eur:
394.62
usd:
369.62
bux:
65600.84
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Illegális vényértékesítő és skizofrén hajléktalan a pécsi bíróságon

Két büntetőügyben is előkészítő ülést tartanak a héten a pécsi járásbíróságon. Az egyikben két nőt vádolnak bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásával, a másikban egy skizofrén hajléktalant vádolnak vendéglátóipari egységek kifosztásával.

Az első ügy elsőrendű vádlottja pszichiátriai szakasszisztensként dolgozott egy egészségügyi cégnél, felettese, a főorvos utasítására volt jogosult vények kiállítására – írja a BAMA. Mivel anyagi gondokkal küzdött, úgy döntött, az orvosok által előre aláírt, kitöltetlen vényeket különböző betegek nevére töltötte ki és a kiváltott gyógyszereket az interneten értékesíti. Ebben a másodrendű vádlott nő segített neki, aki kiváltotta a vényeket.

A két asszony a rendelő büféjében találkozgatott, ahol az egyikük átadta a kiváltandó vényeket, a másik pedig a már értékesített gyógyszerekért kapott pénzt „folyósította” az asszisztensnek. A másodrendű vádlott 32 alkalommal összesen 1,328 millió forintot kapott az eladott gyógyszerekért, amit teljes egészében odaadott megbízójának, ő pedig esetenként 5-10 ezer forintot kapott szolgálataiért.

A másik ügyben egy személyiségzavarban szenvedő, vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már többször is büntetett előéletű férfit gyanúsítanak azzal, hogy tavaly március közepe és április közepe között Pécsen és több településen is több vendéglátóegységben – hotelben, étteremben, benzinkúton –, étkezett, majd fizetés nélkül távozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik a felpattanás

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×