INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

frans timmermans

karácsony gergely

tóth bertalan

Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje, az Európai Bizottság alelnöke, Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Karácsony Gergely, az MSZP-vel választási szövetségre lépett Párbeszéd társelnöke (b-j) az MSZP „Szövetségben Európával” című kampányrendezvényén az Europe Congress Centerben 2019. május 18-án.

Uniós minimálbért ígért Budapesten a baloldali EB-csúcsjelölt

Infostart / MTI

Az MSZP-Párbeszéd szombati kampányeseményének vendége volt Frans TImmermans. Az EU-s minimálbér mértéke egy magyar javaslat értelmében 700 euró lehetne.

Erős baloldali Európára van szükség - jelentette ki az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje szombaton, Budapesten az MSZP európai parlamenti (EP-) kampányrendezvényén.

A Szövetségben Európával című rendezvényen Frans Timmermans a többi között a milliós európrofitot termelő vállalatok megadóztatását, minimális társasági adót, uniós minimálbér bevezetését ígérte. Ugyanazon munkáért nőknek és férfiaknak ugyanannyi bért kell kapniuk, a szakszervezetek jogait meg kell erősíteni - tette hozzá.

A szocialista jelölt szerint ezeket a célkitűzéseket fenntartható módon kell elérniük; tenni kell a klímaválság ellen. Frans Timmermans közölte,

meg kell adóztatni azokat, akik a környezetszennyezést okozzák,

meg kell adóztatni a szén-dioxid-kibocsátást és ezeket az adókat a kiszolgáltatott emberek javára kell felhasználni.

A lakhatási problémákkal kapcsolatban azt kezdeményezte, hogy az új házak legalább 30 százaléka energiatakarékos ház legyen. Terveket dolgoznak ki, hogy a megvalósításra a strukturális alapokból támogatást lehessen kapni - mondta.

Beszélt arról is,

ha megválasztják, közvetlen kapcsolatot szeretne a polgármesterekkel, akiknek nem fogja nézni a pártállását.

A politikus szerint Orbán és barátai, Strache, Salvini és Farage Putyint csodálják, akinek egyértelmű célja, az EU gyengítése, szétbomlasztása.

A nacionalisták és szövetségeseik szintén ezen dolgoznak: azt akarják, hogy szétessen az EU - mondta. Megjegyezte, hogy ez bekövetkezett, a baloldal hibája is, mert nem figyelt eléggé.

Hozzátette: fel fognak lépni, hogyha Orbán továbbra is megsérti a jogállami értékeket, korlátozza a médiát, ha folytatja azt, hogy mások rovására gazdagítja a sajátjait.

Tóth Bertalan: zöld fordulat, szélsőjobboldal nélkül

"Salvini, Orbán és szélsőjobboldali barátaik" megállítását nevezte az európai parlamenti választás tétjének a szocialisták, demokraták számára Tóth Bertalan MSZP-elnök pártja és a Párbeszéd szombati budapesti kampányrendezvényén.

A politikus szociális és zöld fordulatot szorgalmazott, és kijelentette azt is:

a magyar kormány, amely "kiállíttatta magát" saját csapatából, elvesztette képességét az ország érdekeinek hatékony képviseletére.

Célnak nevezte, hogy Európa ne térjen le a béke, a nemzetek közötti együttműködés és a demokrácia útjáról, hogy a diktátorok vagy diktátorjelöltek már-már fasiszta propagandája ne törjön át. Kísért a horthysta múlt - fogalmazott -, Magyarország megint páriává válhat Európában.

Orbán Viktor miniszterelnök szerinte kiírta magát Európa centrumából azzal, hogy Európa-ellenes, végső soron magyarellenes szélsőséges erőkkel szövetkezik, így a magyar miniszterelnöknek nem lesz szava az uniós döntéshozatal, például a költségvetés elfogadása során.

Egységes európai, 700 eurónak megfelelő minimálbért szorgalmazott,

valamint 300 eurós minimálnyugdíjat, 150 eurós európai családi pótlékot, és évi 1000 eurós hallgatói ösztöndíjat a rászorulóknak.

Karácsony Gergely, az MSZP-vel választási szövetségre lépett Párbeszéd társelnöke szerint a néppárti vezetés helyett szociális és fenntartható Európát építő új vezetésre van szüksége az uniónak. Szerinte

az Európai Néppárt nem tudta megfékezni a "politikai senkiházikat", sem a gazdasági lobbikat.

Szólt az osztrák alkancellárról, "Orbán Viktor elvtársáról" nyilvánosságra került felvételről is, és reményét fejezte ki, hogy Európa közvéleménye most felismeri, kik azok a szélhámosok, akik a nemzeti érdekre hivatkozva saját érdekeiket követik, közben "zsebfasiszták lettek", hiszen ott vannak Putyin zsebében.

Kijelentette azt is: zöld politikusként hisz a baloldali, szociáldemokrata és a zöld pártok szövetségében, mert az tudja a leghatékonyabban építeni a jövőt a gyermekek számára, amely Európát nem az elitek, hanem az emberek Európájaként képzeli el, nem a tőke, hanem a munkavállalók Európájaként.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018