INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 14. péntek
Marcell

balaton

máv

előszezon

Egy Traxx villanymozdony vontatta gyorsvonat érkezik Balatonföldvár vasúti megállóhelyre 2015. június 16-án. A napokban adták át a Lepsény és Szántód-Kőröshegy közötti korszerűsített vasúti vonalszakaszt.

Szombattól nagy változás jön a Balatonnál

Infostart

A MÁV-Start április 27-től előszezoni vonatokat állít forgalomba a balatoni vonalakon. A korábbi pályakorszerűsítések és korszerű motorvonatok beállításával kényelmesebben és gyorsan elérhetők a balatoni állomások.

A MÁV április végétől sűríti a fővárosból a Balatonra induló, illetve oda visszaérkező járatait.

 • A Budapest–Tapolca vonalon a Déli pályaudvarról 8.25-kor indul új sebesvonat, amely Tapolcára 12.10-kor érkezik. A Déliből 12 órakor Tapolcára induló és a Tapolcáról 13.01-kor a Délibe induló gyorsvonatok már április 6-tól naponta közlekednek.
 • A Budapest–Tapolca vonalon a Tapolcáról 15.03-kor induló, a Déli pályaudvarra 17.59-kor érkező vonat április 27-től június 14-ig nemcsak vasárnap, hanem szombaton és ünnepnapokon is közlekedik. Június 1-jétől 14-ig a Déli pályaudvarról Tapolcára 10 órakor, illetve Tapolcáról a Déli pályaudvarra 19.03-kor induló vonatok nemcsak szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon közlekednek, hanem naponta.

A Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa–Gyékényes vonalon is több vonat előszezoni menetrend szerint szállítja az utasokat.

 • Déli pályaudvarról 10.35-kor új vonat indul a Fonyódra, ahová 13 órakor érkezik meg, ez a járat április 27-től június 14-ig szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon is jár. A vonat Székesfehérvárig csak Kelenföldön, Balatonaligától Fonyódig pedig minden állomáson és megállóhelyen megáll.
 • Fonyódról 17.39-kor indul vissza Budapestre, Balatonaligáig minden állomáson és megállóhelyen megáll, majd Székesfehérvár, Agárd, Gárdony, Velencefürdő, Velence és Kelenföld állomáson szállhatnak le vagy fel az utasok.
 • Budapest-Déli–Keszthely között már április 26-tól közlekedik gyorsvonatpár péntekenként, szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon; Keszthelyről 20.48-kor, a másik a Déli pályaudvarról 21.35-kor indul.
 • A Déli pályaudvarról indul egy új sebesvonat Balatonszentgyörgyre 18.05-kor, április 27-től június 14-ig szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon. Székesfehérvárig Martonvásár, Velence és Gárdony állomásokon is megáll.
 • A Balatonszentgyörgyről a Délibe 20.32-kor induló személyvonat nem áll meg Kiscséripusztán, Székesfehérvárra pedig 14 perccel hamarabb érkezik meg.
 • Balatonszentgyörgyre munkanapokon Székesfehérvárról 19.20-kor induló személyvonat április 27-től június 14-ig szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon a Déli pályaudvarról 18.05-kor indul sebesvonatként. Székesfehérvárig Martonvásár, Velence és Gárdony állomásokon is megáll.
 • A Keszthelyről 16.22-kor induló sebesvonat menetrendje részben megváltozik, nem áll meg Szabadifürdőn és Székesfehérvár-Repülőtérnél, így a Délibe már fél órával hamarabb, 19.24-re megérkezik.
 • Keszthelyről a 14.22-kor induló személyvonat helyett április 27-től június 14-ig szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon új sebesvonat közlekedik, meghosszabbított útvonalon a Déli pályaudvarig, ahová 17.24-kor fut be. Székesfehérvárig – Székesfehérvár-Repülőtér megálló kivételével – minden állomáson és megállóhelyen, a Déli pályaudvarig csak Kelenföldön áll meg.
 • Keszthely és Székesfehérvár között pótjegy nélkül lehet utazni.
 • A Keszthelyről 18.38-kor a Délibe tartó sebesvonat az előszezonban, valamint az augusztus 26-ától szeptember 15-éig tartó utószezonban vasárnaponként közlekedik. Keszthely és Székesfehérvár között pótjegy nélkül lehet utazni.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018