eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Mentőhelikopterek Szolnokon 2018. június 27-én a Debreceni úton, ahol egy mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött össze. A mentőautó vezetője és a szállított beteg életét vesztette, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. A buszon huszan szenvedtek - az első vizsgálat szerint - könnyű sérülést.
Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János

Nem vicc: nagy változások jönnek április 1-jén

Rövidülnek a kórházi várólisták, drágul a közjegyző, megszűnik egy ismert tévécsatorna, új forgalmi rend az M0-son. Minden egy helyen.

Lezdődik 2019 második negyedéve, és ez sok változást hoz. A napi.hu összeszedte a legfontosabb módosuló szabályokat:

  • Április elsejétől élesíti az új várólista regisztráló-elszámoló rendszerét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK). Az új rendszerben hibajelzést kap az orvos, ha a legkorábbi szabad hely helyett későbbre adna időpontot a betegének. Az indokolatlanul előbbre vett páciens műtétjét pedig nem fizeti ki a biztosító és körülbelül 40 ezer forintra bünteti a szolgáltatót.
  • Az Országos Mentőszolgálatnál szolgálatba állnak az új mentőhelikopterek, amelyek éjszakai mentésre is alkalmasak. A szolgálat összesen kilenc ilyen géppel rendelkezik majd, az első három érkezik meg.
  • Új forgalmi rend lép életbe az M0-s autóúton, megkezdődik az autóút déli szektorának felújítása. A munkálatok a tervek szerint novemberben fejeződnek be. A munkálatok alatt az autóutat kétszer kétsávosra korlátozzák.
  • A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. kétszintű ügyfélhitelesítést vezet be a weboldalain végzett bankkártyás vásárlások esetében. Ez mindössze pár másodperccel hosszabbítja meg az internetes vásárlás idejét. A bank minden egyes tranzakció esetén megerősítő kódot küld az érintett bankkártyához tartozó, a kártyakibocsátó banknál megadott telefonszámra.
  • Bolt néven folytatja a Taxify, a névváltás részleges arculatváltással is együtt jár. Az észt alapítású technológiai cégnek több mint 30 országban 25 millió felhasználója van.
  • A szülők online is intézhetik a gyerekük általános iskolai beiratkozását. A Klebelsberg Központ bejelentése szerint az online jelentkezést követően az intézményben már csak a szükséges igazolásokat és a lakcímkártyát kell bemutatni, ami gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az adminisztrációt.
  • A ferihegyi repülőtéren gyorsul a repülőtéri biztonsági ellenőrzés, miután tizenöt utasbiztonsági csatorna üzemel és hamarosan elkészül a tizenhatodik is 2. terminálon. Kijelzők mutatják majd a számított várakozási időt, és jelzések segítik az utasokat, ha a sorban állási idő rövidebb lehet a másik oldalon.
  • A NATO megbízásából áprilistól határozatlan ideig a magyar légiforgalmi szolgálat, a HungaroControl Zrt. irányítja a Koszovó feletti magas légteret, ezzel továbbra is az egyetlen olyan cég Európában, amely nem szomszédos ország légterét irányítja.
  • Külön kormánybiztost kap a Budai Vár fejlesztése: áprilistól ugyanis Fodor Gergely kormánybiztosként felel a Budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért.
  • Az Echo Tv beolvad a Hír Tv-be, az Echo Tv műsorszolgáltatása április 1-jétől megszűnik, főbb műsorai azután a Hír Tv csatornáján lesznek elérhetők.
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×