eur:
394.15
usd:
364.99
bux:
65490.4
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megint különös körülmények között utazott egy póniló

Életveszélyes mutatvány: szakemberek szerint tilos nyitott utánfutón vinni az állatot.

Március elején már bekerült a hírekbe egy póni, amikor a lopott állatot egy Fiat Punto csomagtartójába zsúfoltak be a tolvajok Pest megyében. Ezúttal Veszprém megyében bukkant fel egy sajátosan szállított állat: utánfutón, ponyva nélkül szállított két férfi egy fehér színű pónilovat a 8-as számú főúton kedden - írja a veol.hu.

Az utánfutón tépte-fújta a szél a szerencsétlen póniló sörényét, szőrét, és ide-oda téblábolt, csúszkált az állat. Amikor az autó megállt, a ló riadtan húzta össze magát az egyik sarokba, és amikor az autók elmentek mellette, kétségbeesetten nézett, lábával idegesen verte az utánfutó vaslemez alját, az állatot egyik oldalán rögzítették csak.

A lovat Berhidáról vitték Balatonfüredre, és az állat nem tűrte a ponyvát, ezért szállították anélkül. A ló tulajdonosa telefonon közölte, nem tudta, hogy ponyva nélkül viszik a lovát, sajnálja, hogy ez megtörtént, és azonnal kérte, hogy ponyvázzák le az utánfutót.

Lovas szakemberek szerint lovakat csak kifejezetten erre a célra alkalmas kocsiban lehet szállítani, semmiképpen sem utánfutón, ponyva nélkül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×