eur:
393.63
usd:
368.68
bux:
66019.99
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Római-part 2017. június 20-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Erősítést kapnak a Római-part járőrei

A képviselőtestület döntése szerint a Duna Római-parti szakaszának a közbiztonsági szolgálata partőri szolgálattal is kiegészül.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete a Duna Római-parti szakaszán, a vízirendészet rendőreivel időszakosan már korábban is teljesített hajós szolgálatot. Mivel a terület tavasztól őszig a lakosság közkedvelt sport-, pihenő- illetve szórakozóhelye, a képviselőtestület úgy döntött, a közbiztonsági szolgáltatás partőri szolgálattal is kiegészül – közölte a járőrszolgálat.

A cél a zöldfelületek és egyéb közterületi részek hatékonyabb felügyelete, kezelése, rendjének és védelmének javítása.

Az állandó jelenlétet egy partra telepített irodakonténerrel biztosítják majd, melynek az elektromos energiáját napelem fogja biztosítani. A járőrök egy elektromos kisautót is kapnak, melyben a közterület-felügyelő–parkőr páros lát el szoltálatot a kiemelt időszakban.

Az irodakonténer előreláthatólag június elején, a Kossuth Lajos üdülőpart és a Pünkösdfürdő utca találkozásában lesz elhelyezve és területi ügyfélszolgálati irodaként is funkcionál majd. Az elektromos jármű a területen a városüzemeltetési feladatok ellátásában is növeli a közterület-felügyelet hatékonyságát.

Az irodakonténer funkciója a kiemelt időszakon kívüli időben sem szűnik meg, az ugyanis teljes felszerelésével áthelyezhető a kerület más, kiemelt részeire (pl. Római lakótelep, Kaszásdűlő vagy Békásmegyer), ahol hasonló funkciót tölthet be az ősztől tavaszig tartó időszakban. A képviselőtestület által támogatott eszköz beszerzésektől a közterület-felügyelet a lakossággal fenntartott kapcsolatrendszerének további erősödést várja.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×