eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőrségi motorcsónak biztosítja a helyszínt tűzszerészek számára, akik robbanótestet keresnek honvédségi hajóval a Dunában az Erzsébet híd és a Lánchíd között 2018. július 3-án. A bombáról korábban egy balesetnél segédkező civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendőrségen.  A megadott helyen nem találják a robbanótestet, a tűzszerészek azt feltételezik, hogy egy 100 kilogrammos második világháborús szovjet légibomba lapul a Duna mélyén.
Nyitókép: Lakatos Péter

Elkezdték a budafoki bombák kiemelését

Mintegy négyezer embernek kellett elhagynia otthonát.

A rendőrség kiürítette a Duna budafoki szakaszán található világháborús bombák környezetét, így a Magyar Honvédség tűzszerészei megkezdik a robbanótestek kiemelését és hatástalanítását. A művelet idejére lezárták a 6-os számú főút Savoya Park és a budafoki lehajtó közötti szakaszát valamint a MÁV Kelenföld és Érd alsó közötti vonalszakaszán is szünetel a vasúti forgalom, pótlóbuszok szállítják az utasokat. Erről részletesebben ebben a cikkben olvashatnak. >>>

A bombák helyétől számított egy kilométer sugarú körön belül elhelyezkedő területről közel négyezer embernek kellet elhagyni az otthonát, ahová csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza. Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata a lakosság számára négy befogadó helyet jelölt ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×