eur:
385.44
usd:
355.98
bux:
69306.42
2024. május 24. péntek Eliza, Eszter
Csúcsforgalom a lellei homokos strandon. Tízezrek keresték fel a hétvégén a Balatont és a környékét.
Nyitókép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Hatalmas változások a Balaton déli partján

A fizetősek után a szabadstrandok is fejlődésnek indulnak, hárommilliárd forintot költenek rájuk az idén.

Tavaly a belépős fürdőhelyek fejlesztésére mintegy kétmilliárd forintot költöttek a Balatonnál a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjában, az idén pedig az ingyenesen használható fürdőhelyeken a sor. Ezúttal hárommilliárd forint áll rendelkezésre, és ennek az összegnek csaknem felét öt déli parti település használhatja fel - írja a sonline.hu.

Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonfenyves, Balatonmáriafürdő és Fonyód összesen 1,38 milliárd forintot nyert arra, hogy a szabadstrandjait a legkülönbözőbb újításokkal tegye vonzóvá. A burkolatok és a világítás megújításától a bejárók cseréjén át egészen a családbarát szolgáltatásokig számos olyan fejlesztés valósul meg a szabadstrandokon, amelyek növelik a vendégek komfortérzetét és a szezonhosszabbítást is szolgálják.

Az öt település között a legjelentősebb összeg Fonyódra kerül, a város 450 millió forintot fordíthat az öt szabadstrandjának fejlesztésére, köztük futópálya kialakítására. Fenyves és Mária strandfejlesztései azért is fontosak, mert sokan hajlamosak úgy gondolni, hogy a Balaton Siófokig tart, de ezek a települések a strandok korszerűsítésével is bizonyíthatják, hogy érdemes nyugatnak venni az irányt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: a háborúba lépés előkészítő kommunikációja zajlik Nyugaton

A miniszterelnök, Fidesz-elnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte épp a hadsereg hiánya vezet háborúhoz, az önvédelmi képesség felépítése szükséges. Részletesen elmagyarázta, szerinte miért nem menne tovább Ukrajnánál az orosz hadsereg. A megoldás már két éve a "két szláv nép konfliktusának izolációja" volna. A politikának egyetlen mentsvára van szerinte: a nép.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 24. 10:12
×
×
×
×