eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Korrupcióval gyanúsított emberekre csaptak le

Több helyszínen, Budapesten és Kecskeméten egyszerre fogtak el korrupcióval gyanúsítható embereket a nyomozó ügyészek - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A gyanú szerint egy 48 éves és egy 66 éves férfi 2017-2018-ban többféle kapcsolatra hivatkozva kért jogtalan előnyt, hogy azért cserébe elintézzenek valamilyen peres vagy közigazgatási ügyet. A két férfi magyar és más, európai uniós tagállami állampolgárság megszerzését ígérte olyan külföldieknek, akik erre nem voltak jogosultak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése és feljelentése alapján indult nyomozásban vesztegetés és befolyással üzérkedés merült fel.

A nyomozó ügyészek, a Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai kedden Budapesten és Kecskeméten bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket foglaltak le. Öt embert hallgattak ki gyanúsítottként, köztük két szír állampolgárt - közölte az ügyészség.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×