eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Jön az újabb káosz az M1-esen - itt vannak a részletek

Az M1-es autópályán idén a tervek szerint 43 kilométernyi szakaszon indulhatnak el felújítási munkák, az első lezárások már hétfőn kezdődnek.

Az idei évre tervezett beavatkozások első ütemeként az 54-es és a 61-es kilométerszelvények között, Tatabánya térségében zajlanak majd munkálatok. Az ideiglenes forgalmi rend kialakítását 2019. március 18-21. között építi ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A beruházás ezen üteme várhatóan 2019. június végéig tart majd.

Több mint kétmilliárd forintból újul meg az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldala az 54-es és 61-es kilométerszelvények, vagyis a Harkályos pihenő és a Tatabánya-Újváros csomópont között. A munkálatok sávelhúzás mellett valósulnak meg, mindkét irányban 2-2 forgalmi sáv áll a közlekedők rendelkezésére, vagyis az autópálya áteresztő kapacitása megmarad.

Az ideiglenes forgalmi rendet március 18. és 21., vagyis hétfő és csütörtök között építik ki. Ezt követően május 17-ig a kivitelezési munkák a Hegyeshalom felé vezető oldalon a külső és a leállósávon zajlanak. Majd május 17-20. között ismét átépítik a terelést, hogy a belső sávon folytatódhassanak a munkálatok, a tervek szerint 2019. június 27-ig.

A külső és a leálló sávon végzett munkák ideje alatt a Hegyeshalom felé vezető oldalon az 58-as kilométerszelvénynél található Turul pihenőhely zárva lesz. Időszakosan, várhatóan március 21-31. között a tatabánya-óvárosi, míg május 7-17. között a tatabánya-újvárosi csomópontot is lezárják.

A Budapest felé vezető oldalon 2 sávon, a leálló és külső sávokon haladhat a forgalom, a Hegyeshalom felé vezető irányban a személygépkocsi forgalmat pedig átterelik a főváros felé vezető pálya belső sávjára, a tehergépjármű forgalom pedig a Hegyeshalom felé vezető pályaoldalon a munkák ütemezésének megfelelően a belső vagy a külső sávon haladhat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×