eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Magyar Honvédség egyik JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe a két hete tartó Carpathian Hawk 2017 brit-magyar katonai gyakorlat zárónapján a MH 59. Szetgyörgyi Dezső Repülőbázisán Kecskeméten 2017. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Egy magyar Gripen balesete miatt leállt az éleslövészet

Lapértesülés szerint a levegőben megsérült az egyik magyar Gripen vadászrepülőgép a héten kezdődött éleslövészeten, ezért felfüggesztették az éles gyakorlatokat.

Az MH Bakony Harckiképző Központ lőterén hétfőn kezdődött a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis JAS-39 Gripen vadászrepülőgépeinek éleslövészettel egybekötött szakfelkészítése. Egy baleset miatt keddtől már csak úgynevezett száraz begyakorlásokkal folytatódik a kiképzés - írja a veol.hu. Az eset kivizsgálásáig tehát nem lő egyelőre többet egyik magyar katonai vadászgép sem.

Csőrobbanás

A lap úgy tudja: a repülőgép-fedélzeti gépágyús éleslövészet során a fegyverben csőrobbanás következett be, a szétrepülő szilánkoktól valószínűleg megsérült a vadászrepülőgép is. Az információk szerint az eset során személyi sérülés nem történt, a repülőgép pedig sikeresen visszatért kecskeméti bázisára.

A lap megkereste a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs osztályát, egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre.

Legutóbb hasonló baleset 1990. április 26-án történt az akkor még működő MH 87. Bakony Harcihelikopter Ezred Mi-24-es harcihelikopterével. Éjszakai kiképzési lövészeten a helikopter szárnypilonjaira függesztett 30 mm-es gránátvetőben a lövés során felrobbant az egyik lövedék, repeszeivel több sérülést okozva a technikai eszközben. Szerencsére személyi sérülés akkor sem történt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×