eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Taxik az erzsébetvárosi vigalmi negyedben a Kazinczy utcában 2018. február 18-ra virradó éjjel. Ezen a napon népszavazást tartanak arról, hogy a főváros VII. kerületében, az úgynevezett bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra között nyitva tarthassanak-e.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Megint mozgolódnak a taxisok

A hivatásos személyszállítási szereplőknek elegük van a piacnak még mindig a 15 százalékát kitevő hiénákból, és hatósági ellenőrzésért küzdenek - ezt még a nyár előtt szeretnék elérni.

Mielőtt kitör a nyár, hatósági ellenőrzés indul Budapesten, hogy megtisztítsák a várost a taxis hiénáktól - értesült az Mfor.hu. A lap úgy tudja, ezt a taxis érdekképviseletek kérték a közelmúltban, levelet írva Orbán Viktor miniszterelnöknek.

A múltban több kísérlet is volt a piac megtisztítására. Ennek ellenére az illegálisan fuvarozók továbbra is aktívak, elszállt áraikkal - szakértők szerint is - jelentősen rontják az országimázst.

Az ellenőrzésben partner Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tárgyalásokat kezdeményezett mindazon partnerekkel, akik a fuvarozókkal kapcsolatba kerülnek (vendéglátósok, szállodások).

Az ágazat szereplői keveslik az eddigi ellenőrzéseket és az elrettentés mértékét az ellenőrzések során.

Az érdekképviseletekhez egyre több panasz fut be amiatt, hogy illegális és "feltehetően bűnözői" csoportok kisajátítanak közterületeket, taxiállomásokat, népszerű turisztikai célpontokat. A közelmúltban - a lap információi szerint -

a Lánchíd környékén is konfliktus volt az ellenőrök és egy fuvarra vadászó csoport között, rendőri fellépésre is szükség volt.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint a hazai személyfuvarozási piac 10-15 százaléka működik illegálisan. Azt javasolja, a jogosítványokban tüntessék fel a jövőben, ha valaki taxis tevékenységet folytat. Ezzel is megkönnyíthető lenne az ellenőrzés. Másik konkrét javaslatuk, hogy ne csak a vállalkozóként taxizókkal, hanem az alkalmazottként dolgozókkal szemben is legyen elvárás az erkölcsi bizonyítvány. Amennyiben pedig az autót kivonják a hivatásos személyszállítás alól, vagyis nem használják többet taxizásra, akkor az autó színét a gépjármű tulajdonosa legyen köteles visszaállítani az eredeti színre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×