eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb pártokat vett nyilvántartásba az NVB az európai parlamenti választásra

Újabb tizenkét pártot vett nyilvántartásba a május 26-ai európai parlamenti (EP-) választásra csütörtökön a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Mivel a bejelentések megfeleltek a törvényi követelményeknek, az NVB egyhangú döntéssel nyilvántartásba vette a Mi Hazánk Mozgalmat, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot, a TEA Pártot, a Magyar Liberális Párt - Liberálisokat, az Európai Független-Centrum Pártot, a Magyar Munkáspártot, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget, a Kereszténydemokrata Néppártot, a Magyar Szocialista Pártot, a Párbeszéd Magyarország Pártot, a Magyarországi Munkáspárt 2006-Európai Baloldalt és a Platon Pártot jelölőszervezetként.

Az NVB március 4-én már nyilvántartásba vette az első pártokat - a Demokratikus Koalíciót (DK) és a Jobbik Magyarországért Mozgalmat (Jobbik) - a választásra.

Az Európai Parlament 21 magyar képviselőjének választását május 26-ára tűzte ki Áder János köztársasági elnök.

Az EP-választás listás szavazással történik. Listát bejegyzett pártok állíthatnak, két vagy több párt közös listát is állíthat. A listán a jelöltek a párt vagy pártok által bejelentett sorrendben szerepelnek.

A listaállításhoz legalább 20 ezer választópolgár - aláírásával hitelesített - ajánlása szükséges, a pártoknak április 23-án 16 óráig kell összegyűjteniük a támogató ajánlásokat és bejelenteni listájukat az NVB-nél.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×