eur:
388.93
usd:
360.83
bux:
68624.54
2024. május 7. kedd Gizella
A Budapesti Metropolitan Egyetem (MET) államilag akkreditált magán felsőoktatási intézmény kör alapú épülete a főváros XIV. kerületében, a Nagy Lajos király út 1-9. szám alatt. Az intézmény korábban - 2016-ig - Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola néven működött. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi/Róka László

Magyarországon egyedülálló képzési rendszert indít a Budapesti Metropolitan Egyetem

A munkaerőpiaci igényekre reagál az intézmény oktatási stratégiája, amelyben a hallgatók portfólióba rendezhetik a megszerzett kompetenciájukat - mondta az InfoRádióban Tóth Ágnes, az intézmény februárban kinevezett vezérigazgatója.

Tóth Ágnes, szerint az egyetem eddigi sikerének titka a minőség képzés. Mint mondta, nem készülnek radikális változtatásra, ugyanakkor szeretnék tovább fejleszteni az egyetem oktatási stratégiáját, ebben pedig kulcsszerepet játszik egy Mybrand néven indított, Magyarországon egyedülálló képzési rendszer. Ennek célja, hogy a hallgatók portfólióba rendezhessék a megszerzett kompetenciájukat, így összeáll egy olyan portfólió, amely reális képet adhat a hallgatók által elsajátított készségekről, ez a tapasztalat markánsan pedig meg tudja őket különböztetni a munkaerőpiacon.

A Budapesti Metropolitan Egyetem vezérigazgatója úgy fogalmazott,

az látszik, hogy egyre inkább a kompetenciák iránt mutat igényt a munkaerőpiac, ezekre fókuszál, ezzel kapcsolatban fogalmazza meg azt, hogy mit szeretne a frissen végzettektől,

ezért helyezte ezt a programot az egyetem oktatási stratégiájának a középpontjába.

Tóth Ágnes arról is beszélt, hogy szeretné, ha az egyetemen belül még inkább megvalósulna a különböző szervezeti egységek között az együttműködés, mert ez tudná még inkább támogatni, hogy jól reagáljanak az aktuális munkaerőpiaci igényekre.

A vezérigazgató elmondta, hogy az egyetemen magyar és angol nyelven is folyik oktatás, jelenleg körülbelül 800 angol nyelvi képzésen résztvevő hallgatójuk van. Magyar nyelven több képzést indítanak, hiszen az egyetem hallgatóinak jelentős része magyar hallgató. Ugyanakkor az intézmény a következő években a nemzetközi portfóliójának bővítését tervezi. Olyan művészeti, kommunikációs és üzleti képzéseket is szeretnének angol nyelven elérhetővé tenni, amelyek még nem szerepelnek a listán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 14:49
×
×
×
×