eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65503.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy kutyát műtétre készítenek elő az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszék és Klinikán 2016. július 8-án. A korábbi Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara június 30-án vált az önálló Állatorvostudományi Egyetemmé.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A macskák legyőzték a kutyákat

Nőtt az állatorvosi vállalkozások száma és több embert is foglalkoztatnak ezek a cégek - derül ki a céginformációkkal foglalkozó Opten felméréséből. Több százezerrel nőt az elmúlt években a családnál élő, nyilvántartott macskák száma Magyarországon, a kutyák létszáma azonban valamelyest csökkent.

Az Európai Állateledel Ipari Szövetség három évente teszi közzé országokra lebontva az állatok egyedszámára vonatkozó statisztikáját – mondta az InfoRádiónak Hantos Zoltán. Az Opten projektmenedzsere hozzátette: a kutyák és a macskák esetében azonban csak azokkal az egyedekkel tudnak számolni, melyek állatorvos csippel látott el. Nagyon magas azoknak az állatoknak a száma, melyek sosem fordulnak meg orvosnál.

A statitszika alapján 2017-ben

  • 2 050 000 kutya
  • 2 280 000 macska
  • közel 4,5 millió díszmadár
  • 397 000 kisemlős
  • 85 000 díszhal
  • 60 000 egyéb hobbiállat

volt Magyarországon. A szakértő kiemelte: 2014 óta a macskák száma több százezerrel nőtt, a kutyáké enyhén csökkent.

Az Opten felmérése pedig az állategészségügyi főtevékenységet végző vállalkozásokat vizsgálta. Az eredmények szerint az ilyen, működő cégek száma 2015 és 2018 között emelkedett, éves árbevételük pedig nőtt. Míg 2015-ben 30 milliárd forint volt, 2018-ban a 37 milliárdot is meghaladta. Az állatorvosi vállalkozások 20 százaléka működik Budapesten – tájékoztatott Hantos Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×