eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: pecsma.hu

Jönnek az elektromos közbiciklik Pécsen

Júniustól vehetjük majd használatba a város hét pontjára kihelyezett „PécsiKéket”, azaz a pécsi e-közbringákat.

Megkezdődött a „PécsiKe” nevű e-közbringa hálózat dokkolóinak telepítése Pécsett. Hetven elektromos kerékpár érkezett Pécsre, melyeket a dokkolók telepítésének befejezésekor, várhatóan április végén, helyeznek ki a város hét pontjára, a 400 ágyas klinikához, a Barbakánhoz, a Széchenyi, a Kossuth, a Búza, a 48-as térre és a Zsolnay-negyedbe.

A domborzati viszonyokat figyelembe véve nem hagyományos biciklikkel, hanem elektromos kerékpárokkal töltik fel a PécsiKe elnevezésű e-közbringa rendszer dokkolóit, hogy a használók a nagyobb emelkedőkön is könnyedén feljuthassanak.

A járműveket júniustól regisztrációt és azonosítást követően lehet majd használati díj fejében felvenni a dokkolókból és a város bármely gyűjtőállomásán visszaszolgáltatni.

A rendszer automatikus működtetésű lesz, nem igényel a helyszíneken személyzetet.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy mennyibe kerül majd az e-közbringa használata, erről ugyanis még nem született közgyűlési döntés, de a városvezetők utaltak arra, hogy a pécsiek kedvezményesebben vehetik majd igénybe a kerékpárokat - írja a bama.hu.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×