eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a szolgálat új mentőautóinak bemutatásán 2017. június 7-én. A húsz új mentőautó többsége a közép-magyarországi régió betegeit látja el.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Csokoládétól fuldokló gyerek életét mentették meg a gyöngyösi mentők

Csokoládédarabkát nyelt félre az az 1 éves kisgyermek, akihez a gyöngyösi mentőket riasztották Abasárról.

A szülők pánikba esve hívták a segélykérőt, miközben próbálták eltávolítani a szemmel nem látható idegen testet a kicsi torkából – számol be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A mentésirányító azonnal indította a legközelebbi esetkocsit, miközben folyamatosan instruálta a szülőket, hogy mit tegyenek. Miután a csoki eltávolítása sikertelen volt, a gyermeket azonnal saját autójukba tették a szülők, és elindultak a mentő felé. A pár perces út felénél találkoztak. Az esetkocsi személyzete, az akkor már eszméletlen gyermeket, gyér légzéssel, és éppen megtartott keringéssel vette át a szülőktől. A kiérkező mentőtiszt az azonnali emelt szintű légútbiztosítás mellett döntött, ami megmentette a gyermek életét, akit ellátása után, végül stabil állapotban szállították kórházba.

Deutsch Ákos megyei vezető mentőtiszt a Heol.hu érdeklődésére elárulta, az eset még február 4-én történt, s azóta a kisgyermeket – akit a Heim Pál Gyermekkórházba szállították – már hazaengedték, az eszméletvesztés következtében semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett. A fuldoklást egy a csokoládéban lévő mogyoródarab okozta.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×