eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Egy tanár készül kiosztani a feladatlapokat a budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium nyolcosztályos évfolyamaira felvételizőknek az írásbeli vizsga kezdete előtt, 2013. január 18-án. Országosan a 9. évfolyamra 59 300-an, a hat évfolyamos gimnáziumokba csaknem 6000-en, a nyolc évfolyamos gimnáziumokba pedig mintegy 4600-an jelentkeztek.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szülők, figyelem! Fontos határidő közeleg

Február 18-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe.

Az Oktatási Hivatal (OH) a közelgő határidő mellett arra is felhívja a figyelmet, hogy a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki.

A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén. A kitöltött dokumentumokat - a tájékoztatóban leírtak szerint - aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-ba.

A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

A közlemény szerint a hivatal több mint 90 százalékban feldolgozta a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeit, és honlapján nyilvánosságra hozta azok átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottan dönthetik el, hogy mely iskolákba jelentkeznek.

Idén a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan 49,5 pontot; a 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők 55 pontot; a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 55,4 pontot értek el, ami alacsonyabb a tavalyi eredményeknél (a korábbi évek adatai is elérhetőek az oktatas.hu felületén).

A középfokú felvételi feladatlap tartalmi-szakmai jellemzői nem befolyásolják a középiskolai férőhelyek és ezáltal a továbbtanulók létszámát, az eljárás feladata, hogy a jelentkezőket szükség és az adott középiskola igénye esetén rangsorolja. A rangsorolás nem képzelhető el - időben és minőségben - minden résztvevő által hibátlanul megoldható feladatsorral.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×