eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Buszok a  Légiközlekedési Kulturális Központ és a BKV Négy korszak, hat autóbusz Malév színekben című rendezvényén Budapesten, az Erzsébet hídon 2018. december 29-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Eszméletlen autóbusz-felvonulás Budapesten - fotók

Karácsony és Szilveszter között ismét összeálltak a Malév-festésű Ikarus autóbuszok, a Légiközlekedési Kulturális Központ pedig 2018-ban is meghirdette a „Nagy Reptéri Ikarus Fotózást”, együttműködésben a BKV Zrt-vel.

Négy korszak, hat emblematikus autóbusz, Malév színekben: szombaton ismét bemutatkoztak és egész napos programra vitték a rajongókat a legendás járművek. A „Faros” Ikarus 55-ös, két Malév Air Tours Ikarus 250-es, az Ikarus-DAF 350-es, a csuklós 280-as, és az Ikarus-Scania 396-os látványos konvojban haladt végig Budapest belvárosán, aztán a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé vették az irányt.

Szombaton mutatkozik be hivatalosan a Malév autóbuszflotta két új tagja. Az egyik az Ikarus-Scania 396-os, mely 30 évvel ezelőtt állt szolgálatba a légitársaságnál. Ezt az autóbuszt az elmúlt hónapokban a BKV Zrt. és az LKK közös projekt keretében újította fel. A másik egy Ikarus 250-es, melynek rekonstrukciója idén Kecskeméten zajlott és a Zsótér László grafikusművész által tervezett, jellegzetes fehér-zöld-kék fényezést kapta - írja az aeropark.hu.

A hat Ikarus szombat reggel 8 órakor érkezett a Budai Vár alá, az Attila úti autóbusz parkolóba. A statikus bemutatón a közönség megnézhatte a korhű módon restaurált járműveket, melyek több kört tettek az Attila út és a Krisztina körút érintésével. A konvoj a regisztrált utasokkal 9 órakor indult a repülőtérre az Erzsébet-híd érintésével.

A Gellérthegynél látványos fotózás zajlott.

Délután a konvoj visszaindult az Attila útra, érintve Budapest belvárosát és a Duna-partot.

Útvonal: Aeropark – Ferihegyi Repülőtérre vezető út – Üllői út – Kálvin tér – Múzeum krt – Károly krt – Erzsébet tér – József Attila u – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Alagút – Alagút u – Krisztina Krt – Mikó u – Attila út – Dózsa György tér.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×