eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Buszok a  Légiközlekedési Kulturális Központ és a BKV Négy korszak, hat autóbusz Malév színekben című rendezvényén Budapesten, az Erzsébet hídon 2018. december 29-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Eszméletlen autóbusz-felvonulás Budapesten - fotók

Karácsony és Szilveszter között ismét összeálltak a Malév-festésű Ikarus autóbuszok, a Légiközlekedési Kulturális Központ pedig 2018-ban is meghirdette a „Nagy Reptéri Ikarus Fotózást”, együttműködésben a BKV Zrt-vel.

Négy korszak, hat emblematikus autóbusz, Malév színekben: szombaton ismét bemutatkoztak és egész napos programra vitték a rajongókat a legendás járművek. A „Faros” Ikarus 55-ös, két Malév Air Tours Ikarus 250-es, az Ikarus-DAF 350-es, a csuklós 280-as, és az Ikarus-Scania 396-os látványos konvojban haladt végig Budapest belvárosán, aztán a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé vették az irányt.

Szombaton mutatkozik be hivatalosan a Malév autóbuszflotta két új tagja. Az egyik az Ikarus-Scania 396-os, mely 30 évvel ezelőtt állt szolgálatba a légitársaságnál. Ezt az autóbuszt az elmúlt hónapokban a BKV Zrt. és az LKK közös projekt keretében újította fel. A másik egy Ikarus 250-es, melynek rekonstrukciója idén Kecskeméten zajlott és a Zsótér László grafikusművész által tervezett, jellegzetes fehér-zöld-kék fényezést kapta - írja az aeropark.hu.

A hat Ikarus szombat reggel 8 órakor érkezett a Budai Vár alá, az Attila úti autóbusz parkolóba. A statikus bemutatón a közönség megnézhatte a korhű módon restaurált járműveket, melyek több kört tettek az Attila út és a Krisztina körút érintésével. A konvoj a regisztrált utasokkal 9 órakor indult a repülőtérre az Erzsébet-híd érintésével.

A Gellérthegynél látványos fotózás zajlott.

Délután a konvoj visszaindult az Attila útra, érintve Budapest belvárosát és a Duna-partot.

Útvonal: Aeropark – Ferihegyi Repülőtérre vezető út – Üllői út – Kálvin tér – Múzeum krt – Károly krt – Erzsébet tér – József Attila u – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Alagút – Alagút u – Krisztina Krt – Mikó u – Attila út – Dózsa György tér.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×