INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

légi közlekedés

malév

ikarus

autóbusz

Buszok a  Légiközlekedési Kulturális Központ és a BKV Négy korszak, hat autóbusz Malév színekben című rendezvényén Budapesten, az Erzsébet hídon 2018. december 29-én.

Eszméletlen autóbusz-felvonulás Budapesten - fotók

Infostart / MTI

Karácsony és Szilveszter között ismét összeálltak a Malév-festésű Ikarus autóbuszok, a Légiközlekedési Kulturális Központ pedig 2018-ban is meghirdette a „Nagy Reptéri Ikarus Fotózást”, együttműködésben a BKV Zrt-vel.

Négy korszak, hat emblematikus autóbusz, Malév színekben: szombaton ismét bemutatkoztak és egész napos programra vitték a rajongókat a legendás járművek. A „Faros” Ikarus 55-ös, két Malév Air Tours Ikarus 250-es, az Ikarus-DAF 350-es, a csuklós 280-as, és az Ikarus-Scania 396-os látványos konvojban haladt végig Budapest belvárosán, aztán a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé vették az irányt.

Szombaton mutatkozik be hivatalosan a Malév autóbuszflotta két új tagja. Az egyik az Ikarus-Scania 396-os, mely 30 évvel ezelőtt állt szolgálatba a légitársaságnál. Ezt az autóbuszt az elmúlt hónapokban a BKV Zrt. és az LKK közös projekt keretében újította fel. A másik egy Ikarus 250-es, melynek rekonstrukciója idén Kecskeméten zajlott és a Zsótér László grafikusművész által tervezett, jellegzetes fehér-zöld-kék fényezést kapta - írja az aeropark.hu.

A hat Ikarus szombat reggel 8 órakor érkezett a Budai Vár alá, az Attila úti autóbusz parkolóba. A statikus bemutatón a közönség megnézhatte a korhű módon restaurált járműveket, melyek több kört tettek az Attila út és a Krisztina körút érintésével. A konvoj a regisztrált utasokkal 9 órakor indult a repülőtérre az Erzsébet-híd érintésével.

A Gellérthegynél látványos fotózás zajlott.

Délután a konvoj visszaindult az Attila útra, érintve Budapest belvárosát és a Duna-partot.

Útvonal: Aeropark – Ferihegyi Repülőtérre vezető út – Üllői út – Kálvin tér – Múzeum krt – Károly krt – Erzsébet tér – József Attila u – Széchenyi tér – Lánchíd – Clark Ádám tér – Alagút – Alagút u – Krisztina Krt – Mikó u – Attila út – Dózsa György tér.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018