eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gulyás Gergely: "Orbán Viktor kolostorba vonul"

Az idei utolsó kormányülés utáni utolsó kormányinfót tartotta csütörtökön Gulyás Gergely miniszter és Hollik István kormányszóvivő.

Ezen elhangzott a kérdés, hogy hol tart a kormány budai Várba költözése, január 1-jén ott kezdheti-e a munkát Orbán Viktor. Erre Gulyás Gergely azt válaszolta: "a miniszterelnök kolostorba vonul". Úgy gondolja, hogy nem lesz akadálya annak, hogy január 1-jére új helyére költözzön Orbán Viktor hivatala.

A minisztériumok Várba költöztetésének terve 2015 vége óta ismert. A budai Várba költözik a Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Belügyminisztérium. Az építkezés azonban egyelőre csak a Karmelita-kolostor esetében áll úgy, hogy január 1-jével már az új munkahelyre mehessenek dolgozni a Miniszterelnökség munkatársai.

A költözést az indokolja a kormány szerint, hogy a végrehajtó és a törvényhozó ágnak szét kell válnia a fizikai térben is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×