eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A leendő Miniszterelnökség, az egykori karmelita kolostor felújítás alatt álló épülete a budai Várban 2017. szeptember 18-án.
Nyitókép: Pólya-Pető Dávid

Megvan, mikor költözhet a Várba Orbán Viktor

Egy ideje csúszott a dátum, de a csütörtöki kormányinfón konkrétumot hallhattunk.

Az a cél, hogy a miniszterelnöki iroda január 1-jével a várba költözhessen. A Karmelita kolostort újítják fel Orbán Viktor hivatala számára. A vár rekonstrukciójával az eredeti állapot minél pontosabb visszaállítása a feladat - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely korábban már arról beszélt, hogy egy éven belül költözik a kormány, a Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Belügyminisztérium. A szükséges ingatlanokat fel kell újítani. Egyes minisztériumok vidékre költöztetésének terve már korábban elhalt.

Gulyás Gergely a Kormányinfón számos témát érintett a Stop Soros törvény és az alkotmánymódosítás mellett. Kijelentette: a kormány végleges döntést hozott a cafeteria szigorításáról. Kérdések nyomán szó volt a miniszteri fizetésekről, Orbán Viktor hivatalának és több minisztériumnak a Várba költözéséről, a munkaerőhiány orvoslásának szükségességéről, valamint a kutatók "listázásáról" és a kormányzati céloknak a Magyar Tudományos Akadémia munkájában való megjelenéséről is. Összefoglalónkat itt olvashatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×