INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

prima primissima díj

portfolio

csányi sándor

Bán Zoltán, a Portfolio.hu gazdasági hírportál tulajdonos-vezérigazgatója (b) átveszi a magyar sajtó kategória Prima Primissima Díját Csányi Sándortól, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnökétől, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójától (j) a fővárosi Müpában rendezett díjkiosztó gálaesten 2018. december 7-én. Középen Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Ők az idei Prima Primissima-díjasok

Infostart

Tíz kategóriában 16. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott gálaesten. A magyar sajtó kategóriában idén a Portfolio.hu gazdasági portál kapta az elismerést.

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Nagy Csaba építész;

-magyar tudomány kategóriában Sótonyi Péter orvos, patológus, egyetemi tanár;

magyar sajtó kategóriában a Portfolio.hu gazdasági portál,

-magyar képzőművészet kategóriában Korniss Péter fotográfus;

-magyar oktatás és köznevelés kategóriában Falus Iván pedagógus, egyetemi tanár vehette át az elismerést.

-Magyar sport kategóriában Magyar Zoltán tornász;

-magyar irodalom kategóriában Görgey Gábor író, költő;

-magyar népművészet és közművelődés kategóriában a Kallós Zoltán Alapítvány;

-magyar zeneművészet kategóriában Fischer Ádám karmester, a Budapesti Wagner napok művészeti vezetője;

-magyar színház- és filmművészet kategóriában pedig Szirtes Ági színész kapta az egyenként 15 millió forinttal járó díjat.

Budapest, 2018. december 7.
Szirtes Ági Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő (j), miután átvette a magyar színház- és filmművészet kategória Prima Primissima Díját a fővárosi Müpában rendezett díjkiosztó gálaesten 2018. december 7-én. Mellette a kategória jelöltjei, Székely Gábor Kossuth-díjas rendező, egyetemi tanár és Venczel Vera Jászai Mari-díjas színésznő.
MTI/Szigetváry Zsolt
Szirtes Ági Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő (j), miután átvette a magyar színház- és filmművészet kategória Prima Primissima Díját a fővárosi Müpában rendezett díjkiosztó gálaesten 2018. december 7-én. Mellette a kategória jelöltjei, Székely Gábor Kossuth-díjas rendező, egyetemi tanár és Venczel Vera Jászai Mari-díjas színésznő. MTI/Szigetváry Zsolt

Az ugyanekkora összeggel járó Közönségdíjat L. Ritók Nóra pedagógusnak ítélték oda a szavazók.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke a díjátadó gálán elmondta: az idén 16 éves alapítvány erkölcsi és anyagi támogatás terén is egyedülálló. A díj jelentős hozzájárulást jelent a kulturális sokszínűség megőrzéséhez, a nem termelői szférában dolgozó tudósok, művészek, köznevelők és sportolók elismeréséhez, munkásságuk megismertetéséhez.

"Mindannyiukban közös, hogy kimagasló tehetségük sok éven át, akár egész életen át tartó kemény munkával és áldozatvállalással párosul"

- hangsúlyozta az elnök. Az elmúlt évek alatt 480 Prima és Primissima díjat adtak át - idézte fel, hozzátéve: a jelöltek, a díjazottak kiválasztásánál mindig a teljesítmény volt a meghatározó.

Demján Sándorra emlékezve kijelentette, hogy számukra az év legnagyobb vesztesége az ő távozása volt. Mint mondta, Demján Sándor szellemiségére Széchenyi István nagy hatással volt, sokszor elmondta, hogy a legjobb befektetés a tudásba és a tehetségbe való befektetés. Ennek szellemében hozta létre a Prima Primissima Alapítványt, bízva abban, hogy a díjakkal nem a pénz, hanem annak rangja és az együvé tartozás lesz a legfontosabb - emlékeztetett Csányi Sándor, hozzátéve: "emberségét jellemezte, hogy aktív volt a kulturális mecenatúrában és a segítségre szorulók támogatásában." A kuratórium elnöke kiemelte:

"öröksége arra kötelez minket, hogy a Prima Primissima Díjat fenntartsuk, modernizáljuk, és úgy vigyük tovább, hogy a következő generációk szemében is releváns értékmérőként szolgáljon".

Az eseményen részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Pintér Sándor belügyminiszter és Demján Lídia, Demján Sándor vállalkozó özvegye is.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018