eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Nem tesznek félre a magyar családok - lapszemle

A Népszava cikke szerint kórházak sora került gazdasági válságba. A Magyar Idők arról kötöl cikket, hogy előtérbe kerül a vagyonbiztonság a Liszt Ferenc repülőtéren. A Világgazdaság az energiaszektor átalakulásáról kérdezi Sum Jánost, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét.

A Népszava cikke szerint kórházak sora került gazdasági válságba, ennek ellenére optimista a jövőt tekintve az emberi erőforrások minisztere. A lap idézi Éger Istvánt, a Magyar Orvosi Kamara elnökét, akit meglepett az, amikor Kásler Miklós újabb négylépcsős béremelésről beszélt, valamint arról, hogy a kormány elfogadta az alapellátás és a sürgősségi ellátás átalakításának koncepcióját, és az öt nemzeti egészségprogramot, a kamarával való egyeztetés nélkül.

A Magyar Idők arról ír, hogy előtérbe kerül a vagyonbiztonság a Liszt Ferenc repülőtéren. A lap szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomására rákényszerülnek a repülő téren dolgozó cégek a szigorított repülőtérrend betartására és betartatására.

Az okos szolgáltatások tíz éven belül az energiaszektor bevételeinek akár a negyedéért is felelhetnek – írja a Világgazdaság. A lap idézi Sum Jánost, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét, aki kiemelte: átalakulóban van a szektor, sok változás tapasztalható például az elosztóhálózatok területén, megjelentek termelői oldalon a lakossági naperőművek, amelyek hamarosan tömeges jelenséggé válhatnak.

A Portfolio arról ír, hogy jóval kevesebben küzdenek napi megélhetési gondokkal, ám a többletjövedelmet csak kevesen teszik félre. A cikk szerint a magyar családok pénzügyi ismeretei továbbra is hiányosak, ezért az iskolarendszeren belül megvalósítható pénzügyi-gazdasági ismeretátadás kiemelkedő jelentőséggel bír.

A Népszava szerint szőnyeg alá söprik a szemétszállítás csődjét a kormánypártok. A lap azt írja, hogy a kormányzat minden jel szerint módszeresen vérezteti ki a hazai hulladékszállítókat úgy anyagi, mint szabályozási oldalról.

A Magyar Idők szerint sem a burgonya fajtája, sem felhasználási módja nem érdekli az átlagos vásárlót, a kereskedő pedig gyakran felvilágosítást sem tud adni ezekről. A cikk hozzáteszi, hogy a hatóság nagy erőkkel dolgozik a bizonytalan eredetű külföldi áruk kiszűrésén, ám még így is vannak olyanok, akik jó üzletet látnak a feketézésben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×