eur:
394.14
usd:
365.3
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Két munkás szombatot és két gigahétvégét kapunk decemberben

A munkáé mellett változik a vasúti közlekedés és a parkolás rendje is. A hónap első fele sokkal nehezebb lesz, mint a második.

Az idei összesen hat "munkás" szombatból kettő is most következik:

az első december elsején, a második december 15-én. Az elsővel a december 24-ei, a másodikkal a december 31-ei hétfőt dolgozza le Magyarország,

ami által a hétvégén nem dolgozók december 22-től 26-ig, valamint december 29-től jövő év január 1-ig pihenhetnek, karácsony és újév között mindössze december 27-e és 28-a lesz munkanap.

A decemberi naptár rendje miatt sok minden változik a mindennapi életben.

A vasúti közlekedésben e hét pénteken és december 14-én munkanapi menetrend, elsején és tizenötödikén pedig a pénteki menetrend az, amire készülni kell. Mint Kavalecz Imre MÁV-sajtóügyeletes az InfoRádióval ismertette, ennek megfelelően szombaton lehet számítani kisegítő-mentesítő járatokra, amelyek a fővárosból a megyeszékhelyekre indulnak.

A forgalmi változásokról a mavcsoport.hu-n és az elvira.hu menetrendi keresőben lehet tájékozódni.

A Budapesten az adventi időszakban közlekedő fényvillamost - ami a 2-es vonalán, délután 4-től estig jár - nem érintik a munkás szombatok, év végéig minden nap elindulnak a Jászai Mari térről, és fel-alá járnak a Duna-parton, kivéve december 24-et és 31-et.

A fizetős parkolást tekintve most szombaton, illetve december 15-én figyelni kell, hogy nincs ingyen a várakozás, kivételt képez ez alól, ha a P jelű tábla alatt fizetős időszaknak a "hétfőtől péntekig" van feltüntetve, igaz, a legtöbb helyen már kicserélték ezeket "munkanap" feliratokra. Ennek megfelelően a fent említett hosszú hétvégéken majd ingyenes lesz a parkolás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×