INFORÁDIÓ 
2020. április 10. péntek
Zsolt

csarna-völgy

wwf

agrárminisztérium

Köszönetet mondott a WWF az agrárminiszternek

Köszönetet mondott a WWF az agrárminiszternek

Infostart

A WWF Magyarország nyílt levélben köszönte meg Nagy István agrárminiszter múlt hét végén kiadott állásfoglalását, melyben nyíltan kiállt amellett, hogy a Csarna-völgy háborítatlansága mindannyiunk érdeke, ezért a területre tervezett beruházást ellenzi, és az Ipoly-Erdő Zrt.-t az engedélykérelem visszavonására szólította fel.

A tárca – ígérete szerint – soron kívül intézkedik arról, hogy a Csarna-völgy fokozottan védett erdeje mielőbb a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésébe kerüljön. A nyílt levélben a WWF Magyarország kérte a minisztert, hogy a Csarna-völgy fokozottan védett erdeinek védelmét erősítse meg a nemzeti parki övezetek jogszabályi kijelölésével.

„A miniszter döntése fontos mérföldkő a Csarna-völgy védelmében. Reméljük, hogy a hatósági eljárás a beruházást illetően mielőbb lezárul. A Csarna-völgy háborítatlansága mindannyiunk érdeke, csakúgy, mint Magyarország fokozottan védett erdeinek védelme. Ehhez az egyik legfontosabb lépés a nemzeti parki zónarendszer kialakítása” – mondta Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója.

Amíg a Csarna-völgybe tervezett beruházás engedélyeztetésének hatósági eljárása hivatalosan le nem zárul, addig a szervezet továbbra is fogadja mindazok aláírását, akik kiállnak a völgy érintetlensége mellett.

Nyitókép: WWF/Gálhidy László
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018