eur:
393.29
usd:
367.88
bux:
66111.19
2024. április 24. szerda György

Chuck Norris szerint a liberális értékek hatása a hiteles történelemoktatással ellensúlyozható – lapszemle

Az ombudsman kifogásolta, hogy csak az anyáknak jár a diákhitel-kedvezmény, az apáknak nem – írja a Népszava. A Magyar Idők a Budapestre látogató Chuck Norrissal készített interjút. A Világgazdaság szerint a vevők a kisebb lakások vásárlásával reagálnak a folyamatos áremelkedésre. Adósságkonszolidációra lenne szükség az elmaradott térségekben – vélekedett a Portfolión a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető tanára. A Pénzcentrum szerint az építés alatt álló budapesti lakások 60 százalékánál csúszik a fejlesztés. A Magyar Idők arról ír, hogy sokkal kevesebb pénzbehajtás indult a tavalyinál.

A Népszava arról ír, hogy bár az ombudsman kifogásolta, hogy csak az anyáknak jár a diákhitel-kedvezmény, az apáknak nem, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem indokolt a változtatás. Egy tavaly elfogadott kormányrendelet szerint a második gyermek megszületésekor az édesanya szüneteltetheti a diákhitel törlesztését, a harmadik gyermek születése után pedig mentesül a diákhitel visszafizetése alól. Hasonló a helyzet az örökbefogadásnál is.

A Magyar Idők a Budapestre látogató Chuck Norrissal készített interjút, aki személyes élményei mellett Donald Trump amerikai elnök politikáját is méltatta. A színész szerint a liberális értékeket közvetítő hollywoodi produkciók hatása a hiteles történelemoktatással ellensúlyozható.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a vevők az egyre kisebb alapterületű lakásokat keresik, ezzel reagálnak a folyamatos áremelkedésre. A legnépszerűbbek a 20 négyzetméter alatti garzonok, bár ezek átlagos ára sem alacsony, már 14,9 millió forint. Ennyiért néhány éve még akár másfél szobás lakást is lehetett venni a legtöbb pesti kerületben. Összességében a 40 négyzetméteresnél kisebb ingatlanok nagyon keresettek, míg az 50-60 négyzetméteresre vonatkozó hirdetésekre már átlag alatti számban érkeznek érdeklődők.

A Portfolio változtatás nélkül közli a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető tanárának cikkét, aki kutatási eredményeikre hivatkozva azt írja: jövedelemarányos visszafizetés elvén működő, állásközvetítéssel megtámogatott, önkéntes részvételen alapuló adósságkonszolidációra lenne szükség az elmaradott térségekben élő mélyszegény adósok esetében. Ehhez azonban nagyszabású társadalmi innovációra van szükség, melynek során meg kell változtatni az érintettek szemléletmódját, a rossz banki és adósságkezelői gyakorlatokat és valószínűleg bizonyos fokig a szabályozói környezetet is – véli a kutató.

A Pénzcentrum megvizsgálta, az átadási és eladási intervallumokat az újépítésű és a használtlakások piacán. A cikkből kiderül: a jelenleg építés alatt álló budapesti lakások 60 százalékánál csúszik a fejlesztés az eredeti tervekhez képest.

A Magyar Idők arról ír, hogy sokkal kevesebb pénzbehajtás indult a tavalyinál. Az év első kilenc hónapjában 50 ezerrel kevesebb eljárás vette kezdetét, mint tavaly ugyanennyi idő alatt. Több volt a közműtartozás, kevesebb viszont a hitelkártya-adósság. Idén január és szeptember között nagyjából 350 ezer alkalommal kérték a különféle cégek és magánszemélyek, hogy a közjegyzők állítsák ki a pénzbehajtás megkezdéséhez szükséges fizetési meghagyást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

Gigantikus bejelentést tett a NATO egyik legerősebb országa, aztán jött a pofon

A Sky News védelem- és biztonságpolitikai szerkesztője elemzésében arról ír, hogy az Egyesült Királyság tegnap tett, védelmi kiadások növeléséről szóló bejelentése egyáltalán nincs kőbe vésve a konzervatívok várható bukása miatt, ami bizonytalanságot szül a megkopott brit haderőben. Deborah Haynes azt is kiemeli, hogy a belengetett emelés, bár üdvözlendő, csupán a 2000-es évek végi szintre hozná fel a hadügyi keret GDP-hez mért arányát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×