eur:
393.32
usd:
362.67
bux:
65892.09
2024. február 29. csütörtök Elemér

Chuck Norris szerint a liberális értékek hatása a hiteles történelemoktatással ellensúlyozható – lapszemle

Az ombudsman kifogásolta, hogy csak az anyáknak jár a diákhitel-kedvezmény, az apáknak nem – írja a Népszava. A Magyar Idők a Budapestre látogató Chuck Norrissal készített interjút. A Világgazdaság szerint a vevők a kisebb lakások vásárlásával reagálnak a folyamatos áremelkedésre. Adósságkonszolidációra lenne szükség az elmaradott térségekben – vélekedett a Portfolión a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető tanára. A Pénzcentrum szerint az építés alatt álló budapesti lakások 60 százalékánál csúszik a fejlesztés. A Magyar Idők arról ír, hogy sokkal kevesebb pénzbehajtás indult a tavalyinál.

A Népszava arról ír, hogy bár az ombudsman kifogásolta, hogy csak az anyáknak jár a diákhitel-kedvezmény, az apáknak nem, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint nem indokolt a változtatás. Egy tavaly elfogadott kormányrendelet szerint a második gyermek megszületésekor az édesanya szüneteltetheti a diákhitel törlesztését, a harmadik gyermek születése után pedig mentesül a diákhitel visszafizetése alól. Hasonló a helyzet az örökbefogadásnál is.

A Magyar Idők a Budapestre látogató Chuck Norrissal készített interjút, aki személyes élményei mellett Donald Trump amerikai elnök politikáját is méltatta. A színész szerint a liberális értékeket közvetítő hollywoodi produkciók hatása a hiteles történelemoktatással ellensúlyozható.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a vevők az egyre kisebb alapterületű lakásokat keresik, ezzel reagálnak a folyamatos áremelkedésre. A legnépszerűbbek a 20 négyzetméter alatti garzonok, bár ezek átlagos ára sem alacsony, már 14,9 millió forint. Ennyiért néhány éve még akár másfél szobás lakást is lehetett venni a legtöbb pesti kerületben. Összességében a 40 négyzetméteresnél kisebb ingatlanok nagyon keresettek, míg az 50-60 négyzetméteresre vonatkozó hirdetésekre már átlag alatti számban érkeznek érdeklődők.

A Portfolio változtatás nélkül közli a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető tanárának cikkét, aki kutatási eredményeikre hivatkozva azt írja: jövedelemarányos visszafizetés elvén működő, állásközvetítéssel megtámogatott, önkéntes részvételen alapuló adósságkonszolidációra lenne szükség az elmaradott térségekben élő mélyszegény adósok esetében. Ehhez azonban nagyszabású társadalmi innovációra van szükség, melynek során meg kell változtatni az érintettek szemléletmódját, a rossz banki és adósságkezelői gyakorlatokat és valószínűleg bizonyos fokig a szabályozói környezetet is – véli a kutató.

A Pénzcentrum megvizsgálta, az átadási és eladási intervallumokat az újépítésű és a használtlakások piacán. A cikkből kiderül: a jelenleg építés alatt álló budapesti lakások 60 százalékánál csúszik a fejlesztés az eredeti tervekhez képest.

A Magyar Idők arról ír, hogy sokkal kevesebb pénzbehajtás indult a tavalyinál. Az év első kilenc hónapjában 50 ezerrel kevesebb eljárás vette kezdetét, mint tavaly ugyanennyi idő alatt. Több volt a közműtartozás, kevesebb viszont a hitelkártya-adósság. Idén január és szeptember között nagyjából 350 ezer alkalommal kérték a különféle cégek és magánszemélyek, hogy a közjegyzők állítsák ki a pénzbehajtás megkezdéséhez szükséges fizetési meghagyást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×