eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Nevelőszülőket keresnek

A kormány fontosnak tartja a nevelőszülői hálózat erősítését és fenntartását, ennek érdekében országos nevelőszülői kampány indult.

Országos kampányt indított a kormány a nevelőszülői hálózat népszerűsítése és ismertségének, elismertségének növelése érdekében - mondta az InfoRádióban Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. A nevelőszülői kampány első állomása Debrecenben volt október 27-én.

Szeretnék felhívni a társadalom figyelmét erre a hivatásra, minél többeknek bemutatni, továbbá megerősíteni társadalmi megbecsülését.

"Egy nevelőszülő épp akkor és ott van jelen, amikor egy családnál talán a legnagyobb probléma van, és nem passzív szemlélő, hanem aktív segítségnyújtó is.

Felelős és szerető közeget biztosít a problémával küzdő család gyermekének neveléséhez, és hozzájárul ahhoz is, hogy a gyermek vér szerinti családja visszaerősödjön, megküzdjön a problémáival, és olyan élethelyzetbe kerüljön, ahova a gyermeket vissza lehet helyezni" - mondta Fülöp Attila.

A nevelőszülők azt vállalják, hogy átmenetileg átveszik a gyermek nevelését, ha kell, akár tizennyolc éves koráig.

Ma Magyarországon kicsit több mint 15 ezer gyermek nevelkedik 5200 nevelőszülőnél.

A gyerekvédelemben összesen 23 ezer gyerek vesz részt, tehát a kétharmaduk nevelőszülőnél van.

Fülöp Attila úgy fogalmazott: a gyermek felnevelésén túl a nevelőszülők tevékenysége "családépítő és nemzetépítő tevékenység" is. Erre szeretnék felhívni a figyelmet az új programsorozattal, amivel e hivatás megbecsültségét szeretnék előmozdítani, és új nevelőszülők jelentkezését is remélik.

2014 januárjától a nevelőszülői hivatás gyakorlása foglalkoztatási jogviszony keretében történik, ám Fülöp Attila szerint fontos a "lelkiség, az elhivatottság".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×