eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Széchenyi lánchíd 2017. augusztus 23-án. Százhetvenöt éve, 1842. augusztus 24-én helyezte el József nádor a pest-budai Lánchíd alapkövét.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Próbaterhelés miatt lezárják a Lánchidat péntekről szombatra virradó éjszaka

Lezárják a Lánchidat péntekről szombatra virradó éjszaka, mert a híd tervezetten jövő ősszel kezdődő felújításához kapcsolódóan terheléspróbát végeznek - közölte a BKK csütörtökön.

Szombaton 0:10 és 4:30 között úgynevezett terheléspróbát végeznek a Lánchídon annak teljes - azaz mind a gépjárműforgalom, mind a közösségi közlekedési autóbuszai, mind a gyalogos forgalom előtti - lezárásával.

Ebben az időszakban a 916-os és a 990-es éjszakai autóbusz az Erzsébet hídon át közlekedik majd. Az autóval közlekedők a szomszédos hidakat használhatják.

Mint írták, a terheléspróba során jelentős súlyokkal megpakolt teherautók különböző alakzatokban állnak, illetve vonulnak fel a hídon, eközben a szakemberek a hídszerkezet erőbírását mérik, hogy azt összevethessék a korábbi vizsgálatokon alapuló, számított mérésekkel.

A próbaterhelés célja megállapítani, hogy vannak-e erőtartalékok a hídszerkezetben, ezáltal válnak ugyanis pontosíthatóvá a híd gyalogos járdájának kiszélesítésével kapcsolatos tervezési feladatok.

A BKK közölte: az érintett 916-os és 990-es autóbusz ebben az időszakban módosított útvonalon, az Erzsébet hídon át közlekedik, a két buszjárat egyik irányban sem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállóhelyeket.

Az Uránia felé közlekedő 916-os és a Rákoskeresztúr irányú 990-es buszra a Várkert Bazárnál, a Váralja utca kereszteződése előtt, majd az 5-ös busz Döbrentei tér és Ferenciek tere megállójában lehet felszállni. A 916-os buszjárat az Astoriánál is az 5-ös busz megállójában áll meg.

A Széll Kálmán tér felé közlekedő 916-os, valamint a Normafa irányú 990-es buszra az 5-ös busz Ferenciek tere, a 110-112-es busz Döbrentei tér megállójában, valamint a Várkert Bazár előtt a Döbrentei utca utáni megállóhelyen lehet felszállni.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×