eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Wikipedia

Tömegesen támad a legnagyobb magyarországi pók

A Rábaközben több településen is felbukkant az akár tíz centiméteresre is megnövő ízeltlábú.

Rövid időn belül számos településről is bejelentést és fotókat kapott a Kisalföld arról, hogy megjelent a lakott területeken is hazánk egyik legnagyobb méretű pókja, a cselőpók. Acsalagon, Csornán, Barbacson, Bősárkányban, Farádon és Kónyban is tanyát vert a nyolclábú állat.

Az állat elsősorban a földben rejtőzik, marása a lódarázs csípéséhez hasonló, a mérge nem veszélyes, de allergiás reakciót válthat ki az arra érzékenyeknél.

A természetes élettere szűkülésével a cselőpók már a lakott területeken is megtalálható. Védett faj lévén a példány értéke 5000 forint.

A testhossza akár a négy centit, de lábait kiterjesztve a 10 centis átmérőt is elérheti. Színe általában barna, szürke, illetve ezek különféle árnyalatai. Földbe fúrt, hálójával megerősített, függőleges üregekben él.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×