eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin
Az elkészült tahitótfalui gát 2015. szeptember 21-én. A csaknem egy kilométer hosszú hagyományos földgát a Szentendrei-szigeten élő több mint tízezer ember élet- és vagyonbiztonságát szavatolja. A védművet, amelynek létrehozása 770 millió forintba került, szeptember 17-én avatták fel.
Nyitókép: Kovács Attila

Tizenkilenc kamera figyeli a pécsi belvárost

Egyelőre nem számíthatnak bírságra azok az autósok, akik a pécsi belváros behajtási tilalmát ellenőrző kamerák látószögében engedély nélkül hajtanak a tiltott helyekre.

Tizenkilenc új kamerát helyeztek üzembe hétfőn, a felvételek egy központi rendszerbe kerülnek, ahol feldolgozzák azokat, majd a közterület felügyelők küldik ki a bírságot. A rendszer már élesben rögzíti a behajtani tilos táblák környékén történő eseményeket. Ha engedély nélkül hajt be valaki, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlnia - írja az atv.hu.

A pécsi önkormányzat a cikk nyomán jelezte, a bírságok kivetéséről és beszedéséről, illetve ezek időpontjáról semmilyen döntés nem született, egyelőre nem is várható. A megváltott papír alapú engedélyek és kérdésben említett, iskolák, óvodák megközelítését szolgáló engedélyek jelenleg is érvényesek és azok is maradnak.

A kamerarendszer fő feladata egyelőre az, hogy a belváros korlátozott forgalmú övezetéről részletes információk álljanak rendelkezésre. A rendszer az eddigi üzemelése alatt többször volt segítségére a nyomozóhatóságnak, más jellegű, nem közlekedési bűncselekmények vizsgálatában.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a védett övezetekbe behajtók aránya továbbra is rendkívül magas.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×