eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma
Gyerekek játszanak a felújított szegedi Klapka téren az átadó napján, 2018. augusztus 10-én. A Belváros és Rókusi városrész határán található közterület rekonstrukciója 120 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

Fontos adómentesség is bekerülhet a nemzeti konzultációba

Újabb családpolitikai intézkedések várhatók, illetve bővülhetnek a már érvényben lévő támogatások, kedvezmények az őszi nemzeti konzultáció után - értesült a Magyar Idők.

Az októberi nemzeti konzultáció fontos állomása lesz a demográfiai problémák megoldását célzó kormányzati politikának, és a Magyar Idők úgy tudja, Orbán Viktor miniszterelnök már döntött a konzultáció­ban szereplő kérdésekről, amelyeket hamarosan a közvélemény is megismerhet. A vélemények összegzése után újabb családpolitikai intézkedések várhatók, illetve bővülhetnek a már érvényben lévő támogatások, kedvezmények.

A lap szerint a gyermekvállalás ösztönzését célzó lépések között felvetődött, hogy

a háromgyermekes nők életük végéig mentesek legyenek a személyijövedelemadó-fizetés alól.

A férfiak szerepét is vizsgálni fogják, ugyanis nagy arányban az ő döntésük befolyásolja a családtervezést, a gyermekvállalást. Már megteremtették annak lehetőségét, hogy az édesapa is gyesre, gyedre mehessen. Tavaly a 140 ezer gyedigénylőből 11 ezer volt férfi. Gyermekük születése után továbbá az édesapák öt nap szabadságot kapnak.

Az 1980-as évek elején az első gyermek születésekor az édesanyák átlagosan 21-22 évesek voltak, ma már harmincévesen szülnek először. A kormány egyelőre csak lassítani tudta a népesség fogyását, és újabb problémát jelent, hogy 2060-ra a 65 évnél idősebbek aránya a népességen belül meghaladja majd a 30 százalékot, a szülőképes korú nők száma pedig a 2018-as 2,2 millióról 1,4 millióra csökkenhet.

Ahhoz, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv Magyarországon, a jelenleginél több családbarát munkahelyre, a ma még alig létező rugalmas foglalkoztatásra van szükség – ez is iránya lehet a nemzeti konzultáció kérdéseinek.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×