eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Repülőgép érkezik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér ferihegyi 2-es leszállópályájára a főváros XVIII. kerületében. Előtérben balra a leszállópálya bevezető fénysora. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Petíciót nyújtott be a 18. kerület a repülés átszervezése miatt

Petíciót nyújtott be a 18. kerület önkormányzati vezetősége a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálatnak.

„Kérjük azt, hogy haladéktalanul állítsák vissza az augusztus 16. előtti eljárásrendet a felszállások tekintetében” – tájékoztatott a petíció tartalmáról Ughy Attila. A 18. kerület polgármestere hozzátette: szeretnének minél hamarabb tárgyalóasztalhoz ülni és egyeztetni a kialakult helyzetről.

Egy új uniós rendelet miatt új repülésbiztonsági szabályok szerint kell szervezni a le- és felszállásokat az egyszerre két futópályát is használó reptereken. Ennek köszönhetően a Liszt Ferenc repülőtéren az agglomeráció felől szállnak le a kettes pályára, az egyes pályáról szállnak fel a város felé – emelte ki a polgármester. Korábban a gépek az utóbbi esetben jobb fordulóval eltávolodtak a lakott területtől, azonban az új eljárás ezt megtiltja arra hivatkozva, hogyha a fel- és – valamilyen gondból kifolyólag újrastartoló – leszálló járművek pályája keresztezheti egymást.

Ughy Attila szerint a futópályák és pályavégek használatát úgy kéne megszervezni, amely jobb kihasználást jelentene. Megoldásnak tartja továbbá az időbeli eltolást, ezzel elkerülhető lenne, hogy a repülők útja ne keresztezze egymást.

A polgármester szerint, ha leülnek, és kihasználják a légi irányítás összes lehetőségét, ki tudnak dolgozni egy olyan kompromisszumos megoldást, amely minden érintettnek megnyugtató lenne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×