INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

budapest

tarlós istván

liszt ferenc nemzetközi repülőtér

A Liszt Ferenc-repülőtér irányítótornya 2017. január 18-án. A repülőtér irányítótornyából a HungaroControl területén kialakított új irányítóközpontba kerül át a repülőtéri forgalom irányítása, első lépésként, 2017 áprilisától a vészhelyzeti irányítói funkció, majd várhatóan 2018 után már a teljes irányítás átkerül a toronyból a repülőtér szomszédságában lévő épületbe.

Leállítaná éjszakánként a Liszt Ferenc repülőteret Tarlós István

Infostart

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén az egyik legfontosabb kérdés volt a repülőgépek okozta zajszennyezés kezelése.

A főpolgármester el akarja érni, hogy éjszakai repülési tilalmat vezessenek be a Liszt Ferenc repülőtéren - nyilatkozta Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában.

A főváros a Közfejlesztések Tanácsának csütörtöki ülésén azt kérte, hogy

legyen teljes repülési tilalom éjfél és hajnali 5 között, változtassanak a berepülési útvonalon, a zajszennyezést pedig másképp mérjék, és az ellenőrzést vegye át a közlekedési hatóság.

Hozzátette: azt reméli, hogy legalább a repülési tilalom megvalósulhat legkésőbb egy éven belül, de lehetőleg jóval hamarabb.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018